HÍREK

Nagyon nehéz lesz minket megverni

2016-08-26

Nagyon nehéz lesz minket megverni

Szabados György, az MTK Hungária FC mestere szerint meg lehet csípni az elmúlt két szezont megnyerő Ferencvárost.

Az MTK Hungária FC nagyon sikeres időszakot tudhatott maga mögött, Turtóczki Sándor és Medgyes Péter vezetésével öt bajnoki címet szereztek a kék-fehérek. Aztán a közelmúltban jelentősen megváltoztak az erőviszonyok, a legutóbbi két szezonban már a Ferencváros hódította el az bajnoki címet.

Az MTK Hungária FC nyáron kinevezett mestere, Szabados György olyan csapatot örökölt, amely már másodjára maradt le egy hajszállal a bajnoki címről, illetve a kupagyőzelemről.

Munkamániás vagyok, szeretek dolgozni – kezdte az 54 éves szakember. – Ha adott a kihívás, állok elébe. Így volt ez korábban Vácon, Dorogon, Budaörsön is, és most is hasonló a helyzet. Elment a fél csapat, épp fiatalítás zajlik: az U19-es csapatból építünk be lányokat, akik most ismerkednek az NB I légkörével. 

Az első dolog, ami szemet szúrt Szabadosnak, az a lányok szemlélete volt: a játékosok mindenben a negatívumokat veszik észre először, tartanak a kudarctól. A mester igyekszik ezen változtatni, mivel ha valaki a bukástól rettegve lép pályára, az biztos elbukik.

A nyáron búcsút intett a csapatnak többek közt Pádár Anita, Herczeg Andrea, Kaján Zsanett, illetve Diószegi Fanni, pótlásukra pedig többnyire fiatalok érkeztek. De ez nem veszi el Szabados György kedvét, sőt!

Azt remélem, hogy a fiatalok hozzák majd a lendületet, az idősebbek pedig a rutint – mondta. – Persze ez nem megy egyik percről a másikra, de nagyon igyekszünk, és úgy tűnik, a lányok vevők is a dologra. Egy rossz szavam nem lehet rájuk, odateszik magukat minden edzésen.

Már két forduló lement a Jet-Sol Ligából: az első körben az MTK Hungária FC 2-0-ra le tudta győzni a Kókát, majd egy héttel később gól nélküli döntetlent játszott a Viktória FC Szombathellyel. 

Egyelőre nincs olyan játékosom a támadósorban, aki fel tudná tenni az i-re  a pontot. De ez előbb-utóbb megváltozik: vannak tehetségeink, akik ha kis rutint magukra szednek, jobban fognak dönteni az ilyen kiélezett helyzetekben. 

Szabados György azt is elárulta, hogy szerinte van-e realitása annak, hogy az idei MTK Hungária FC meg tudja szorongatni a Ferencvárost.

– Igen, egyértelműen. Bízom a lányokban: ha mindenki megoldja a rábízott feladatot, akkor nagyon nehéz lesz minket megverni. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok