HÍREK

Nem volt tizenegyes (VIDEÓ)

2014-10-16

Nem volt tizenegyes (VIDEÓ)

Fáradtnak tűnt a hangja, nyúzottnak. Azt nem hallottam ki, hogy levertnek. Kérte, hívjam pár perc múlva, mert ebédel. Demeter Réka, a Bajnokok Ligája MTK-s delnője, a védelem oszlopa. Ott állt a 120. percben a tizenegyest kiváltó eset közelében. Nem tizenegyes volt ez: büntető. Nagyon súlyos, jövőket befolyásoló büntető. Egyszemélyes rögtönítélő bíró(ság)tól.

Gentlemen’s agreement – úriember nem csibész, vagy cizelláltabban hallgatólagos megállapodás fair emberek között. Az utolsó percben ne rosszul helyezkedő játékvezető döntse el a mérkőzés sorsát. Snassz. Főként kétes helyzetben. Főként a hosszabbítás utolsó percében. Különösképp Bajnokok Ligája kieséses szakaszban. Sorsokról, klubok létéről határozhat az ilyen oktondi pillanat.

Nem is mertem sem gratulációval, sem „11-es volttal" kezdeni.

– Hogy van?

– Hááát, csalódottan… Büszke vagyok teljesítményünkre, jobbak voltunk, harcoltunk, küzdöttünk – válaszol megfontoltan a védő.  – Odaadóan játszottunk. Már a 11-esekre készültünk, amikor jött a kegyetlen büntető. Jobbak voltunk a hosszabbításban, én nem hiszem, hogy így kellett eldőlnie.

– 11-es volt? – már nem bírtam.

– Nem volt az, csinált egy elmozdulós cselt a támadó és összeesett. A bíró takarásban volt, de befújta. Bíztunk benne, hogy Szőcs kifogja. Sírtunk is, idegesek voltunk, én majdnem nekimentem. – mondta immáron indulatmentesen Réka. – El kellett magamban számolni tízig. Örökre eltiltottak volna, semmi értelme sem lett volna. Inkább bementünk az öltözőbe, kisírtuk magunkat. Ki így, ki úgy, mindenkiben másként csapódnak le az előre nem látható, váratlan események generálta indulatok.

– Az első mérkőzést látva a nyugat-Európában megszokott fizikális futball terén előnyben voltak az osztrákok.

– Tény, de a mi akaratunk, a csapatmunkánk, az odaadásunk ellensúlyozta ezt. Rendkívül sokat fejlődtünk fizikális és mentális téren is, talán még játékban is. Megtettünk minden tőlünk telhetőt. Szűkül a távolság a kontinens elitje és az MTK között.

– Nem dőlt össze a világ.

– Nem. – Itt nem volt teljesen meggyőző és határozott Demeter Réka. – Meg kell nyernünk a bajnokságot. Ott a kupa, azt is. Meg, jön újra a Bajnokok Ligája...

Kiemelt kép: Bodrogi Dávid

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok