HÍREK

Öt akadémistánk debütált a felnőtt csapatban a szezon során

2024-06-14

Öt akadémistánk debütált a felnőtt csapatban a szezon során

Három fiatal bajnokin, kettő pedig kupamérkőzésen mutatkozott be.

Klubunk kiemelt szakmai célkitűzése, hogy az akadémián nevelkedő fiatal labdarúgók közül minél több játékost a felnőtt csapatba tudjon integrálni, ahol később a futballisták meghatározó játékosokká tudnak válni.

A 2022/2023-as kiírásban négy fiatal mutatkozott be az első csapatban, az idei szezonban pedig öt akadémista debütált.

Szabó Melissza nem sokkal a 15. születésnapja után mutatkozott be, rögtön az első fordulóban. Az U17-es válogatott támadó a Haladás Viktória ellen 1-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin a 68. percben lépett pályára 2023. augusztus 19-én. A szezon során az utánpótlás bajnokik mellett még két Simple Női Liga mérkőzésen és egy kupatalálkozón jutott szóhoz.

A 17 esztendős, szintén U17-es válogatott Borzák Lilien számára 2023. szeptember 30-án, a Fehérvár FC elleni kupamérkőzésen jött el a nagy nap, a 4-1-re megnyert összecsapáson a 84. percben állt be.

A 19 éves Krizsán Boglárka a 7. fordulóban a Puskás Akadémia FC ellen már kerettag volt, a debütálására pedig hat nappal később, október 20-án a Budaörs ellen 5-0-ra megnyert bajnokin került sor. A támadó az újonc ellen 20 percet kapott, majd a következő fordulóban az Astra HFC-Üllő ellen is bevetette őt Makrai László vezetőedző.

A 16 esztendős, Szabóhoz és Borzákhoz hasonlóan U17-es válogatott Gávris Gabriella 2023. november 25-én, a Haladás Viktória elleni 5-2-es évzárón debütált csereként. A középpályásként és védőként is bevethető játékos idén tavasszal az FTC-Telekom és a Fehérvár FC ellen is lehetőséget kapott.

A 15 éves Farkas Panna 2024. március 6-án, a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen 5-0-ra megnyert Simple Női Kupa-negyeddöntőn debütált. A szünetben pályára lépő játékosunk a 62. percben gólt szerzett első tétmérkőzésén a “nagyok” között.

Bízunk benne, hogy a fiatalok az elmúlt években az utánpótlásból felkerülő Bokor Blankához, Vas Hajnához és Legendás Lorához hasonlóan szép karriert futnak be a felnőtt csapatban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 13:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FIRST VIENNA FC 1894

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok