HÍREK

Pádár Anita: „Büszkén tekinthetünk vissza” (GALÉRIA)

2015-01-03

Pádár Anita: „Büszkén tekinthetünk vissza” (GALÉRIA)

Az MTK Hungária FC meghatározó játékosával az őszi szezonról beszélgettünk. Ancsa legszívesebben a BL-mérkőzésekre emlékszik vissza, de természetesen a hazai rangadókat is szívügyének tekinti, már a bajnoki címvédés miatt is. Gólkirálynői címe pedig hab a tortán.

– A kispad rövidsége miatt új játékosok érkeztek nyáron az MTK Hungária FC NB I-es keretébe. Hogyan sikerült összerázódnia a csapatnak?

– Mint azt a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában elért eredményeink mutatják, sikerült ütőképes gárdává válnunk. Akik időközben a csapathoz érkeztek, hamar felvették az MTK-s ritmust, így nem okozott gondot beilleszkedniük közénk.

– Bajnoki címvédés és BL továbbjutás volt a cél az őszi szezon elején. Mekkora nyomást jelent ez nektek?

– Az elmúlt években megszoktuk, hogy ezt várják el tőlünk, így nem nevezhetjük nagy nyomásnak, hogy ezeknek a célkitűzéseknek meg kellett felelnünk. A sportoló mindig a legjobb eredmény elérésére törekszik, így mi is azért harcolunk évről-évre, hogy idehaza és a BL selejtezők során is az elsők legyünk.

– Jól indult a Jet-Sol Liga, az őszi szezont százszázalékosan zártatok. Minek köszönhető a siker?

– A rangadókon sikerült jó játékkal előrukkolni, és bár akadtak gondjaink, végig koncentráltan játszottuk le a bajnokikat. Szerencsére a nemzetközi porondon való helytállás nem vett ki belőlünk minden erőt, így sikerült tökéletes őszt produkálnunk. Reméljük tavasszal is folytathatjuk a menetelést.

– A csapat meghatározó játékosa vagy. Hogyan értékeled a teljesítményed?

– Soha nem könnyű reálisan értékelnie az embernek önmagát, de úgy érzem jó szezont produkáltam.

– Mit jelent számodra a gólkirálynői cím?

– Sokkal fontosabb a csapat eredményessége, de mindig örömmel tölti el az embert, ha bármelyik összesítésben az első helyen végez. Így vagyok én is a gólkirályi titulussal.

– A hazai bajnokság mellett a BL-ben is lenyűgöző teljesítményt nyújtottatok, feljutottatok a főtáblára, ahol az osztrák SV Neulengbach ellen játszottatok. Hogyan élted meg a két mérkőzést?

– A hazai találkozó okozott némi csalódást, hiszen azon nyújtottunk visszafogottabb teljesítményt. Hatalmas szó, hogy a visszavágót a rendes játékidőben megnyertük, ám a hosszabbítás utolsó percében – ellenünk – megítélt büntető talán örökre fájni fog. Összességében büszkén tekinthetünk vissza az elmúlt évi nemzetközi szereplésünkre.

– Az őszi szezon melyik meccsére emlékszel vissza legszívesebben?

– Egyértelműen a BL mérkőzések állnak első helyen ebben a tekintetben. Főleg a Pomurje elleni montenegrói csoportmérkőzés, melyen bebiztosítottuk első, és egyben továbbjutó helyünket a Bajnokok Ligája főtáblájára.

– Mi vár rátok a következő időszakban?

– Január közepéig a pihenésé a főszerep, majd kezdődik a felkészülés. Nehéz tavasz vár ránk, hiszen címvédőként mindenki a mi skalpunkra vadászik a Jet-Sol Ligában és a Magyar Kupában is, de azért vagyunk sportolók, hogy ezzel a feladattal megbirkózzunk, és megpróbáljuk megvédeni címeinket.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok