HÍREK

Remek második félidő után négy góllal nyertünk a Soroksár ellen

2022-04-23

Remek második félidő után négy góllal nyertünk a Soroksár ellen

Két játékosunk is első gólját szerezte a Simple Női Ligában.

Simple Női Liga, 17. forduló
MTK Budapest –Soroksár SC 4-0 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Kalmár Petra (Szabó, Gergely)

Gólszerző: Nagy Virág (60.), Podolska (73.), Milunovic (77.), Madrid (81.)

Sárga lap: Farádi-Szabó (57.), illetve Nagy Alexandra (70.), Benke Annamária (79.)

MTK Budapest: Varga - Vajda (Tagyi 83.), Vas, Bokor, Podolska - Nagy Virág (Taylor 67.), Farádi-Szabó, Palkovics (Stefán 61.), Csuhai (Madrid 61.) - Vachter, Milunovic (Magyarics 83.).

Vezetőedző: Farkas Attila

Soroksár SC: Terestyényi (Halla 82.) - Benke Dorka, Ott, Váradi, Nagy Alexandra - Mészáros (Miszlai 66.), Kis (Szabó 66.), Győrik, Molnár (Patkós 78.) - Benke Annamária, Antalicz.

Vezetőedző: Dukon Béla

A Haladás Viktória elleni mérkőzést követően ismét hazai bajnokit vívott csapatunk a Simple Női Ligában, melyen a sereghajtó Soroksár SC volt a vendégünk. Az újonccal már kétszer találkoztunk a szezon során, hazai környezetben 4-0-ra, míg idegenben 5-0-ra diadalmaskodtunk.

A mérkőzés csapatunk labdabirtoklási és mezőnyfölényével indult, az első komolyabb lehetőségre a 9. percig kellett várni, akkor Podolska indította külsővel a bal oldalon Csuhait, aki Nagy Virághoz centerezett, de játékosunk próbálkozását a kapus és a védő közös erővel hatástalanította.

A 18. percben Vachter passzolt középre, a becsúszó Váradi kezén elakadt a labda, a játékvezető viszont nem ítélt büntetőt. A 24. percben Palkovicstól kapott remek kiugratást Nagy Virág, eltolta a kapus mellett a labdát, de kisodródva az oldalhálót találta el.

A 29. percben Kis lőtt középről, 20 méterről, Varga magabiztosan fogta a labdát. Hat perccel később Milunovic fordult kapura 16-ról, lövése elkerülte a jobb alsót. A 40. percben Vachter indult meg a jobb szélen, befelé cselezett, majd lőtt, de próbálkozása a hosszú alsó mellé ment.

A 43. percben Nagy Virág bepasszolt labdájába Csuhai pöckölt bele, centikkel tévesztette el a bal alsót. A félidő utolsó percében gyanús körülmények között esett el Milunovic két soroksári védő szorításában, de a tizenegyes ismét elmaradt, így 0-0-al vonultunk pihenőre.

A fordulást követően két perccel Milunovic távoli kísérletét biztos kézzel fogta Terestyényi. A 53. percben Podolska ment el a balon, középre tett labdáját Nagy Virág lőtte rá, de Milunovicot találta el, majd Csuhai ígéretes helyzetben az oldalhálóba bombázott.

A 60. percben Vachtert buktatták 17 méterre a kaputól, a szabadrúgás mögé Nagy Virág állt, aki a jobb alsóba lőtt, így megszereztük a vezetést (1-0).

A gól után Stefán és Madrid is pályára lépett, majd a sérülést szenvedő gólszerzőnket váltotta Taylor a 67. minutumban.

A 73. percben Irina Podolska első MTK-s góljával növeltük előnyünket, ukrán válogatott védőnkről pattant be a labda egy kapu előtti kavarodást követően (2-0). Négy perccel később Olivera Milunovic passzolt a bal alsóba (3-0), mellyel végleg eldőlt a mérkőzés.

A 81. percben Ebony Madrid is megszerezte első gólját a Simple Női Ligában, a tizenhatoson kívülről vette be Terestyényi kapuját (4-0). A gól után Magyarics Zoé pályára lépésének örülhettünk, télen igazolt válogatott támadónk hosszú sérülése után most tért vissza.

A találkozó legvégén még Taylor fejese okozott veszélyt a vendégek kapuja előtt, gól viszont nem született, így 4-0-ra nyertünk.

A következő fordulóban idegenben lépünk pályára, május első napján az Astra-Activtek HFC-Üllő vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 13:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FIRST VIENNA FC 1894

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok