HÍREK

“Rengeteg bizalmat kaptam az MTK-tól” - interjú Nagy Virággal

2022-07-29

“Rengeteg bizalmat kaptam az MTK-tól” - interjú Nagy Virággal

Az olasz Sassuolo csapatához szerződő futballistával beszélgettünk a klubunknál töltött időszakáról, valamint az előtte álló kihívásokról. A válogatott játékos a fiataloknak is üzent.

Tavaly nyáron érkeztél az MTK-hoz, most pedig az olasz élvonalba igazoltál. Hogyan értékeled a klubnál töltött időszakot?

- Az elmúlt egy év nagyon fontos volt a karrierem szempontjából. Rengeteg bizalmat kaptam a MTK-tól, amely hozzásegített ahhoz, hogy teljesen önmagam tudjak lenni a pályán. Remek döntést hoztam, hogy tavaly a klubhoz szerződtem.

Miben tudtál fejlődni, miben lettél jobb játékos az MTK-nál, mely egy olasz élcsapathoz “repített” téged?

- Farkas Attilának mindig hálás leszek, hiszen rengeteg időt és energiát áldozott arra, hogy jobb játékos legyek. Azt gondolom, mind taktikailag, mind játékfelfogásban sokat fejlődtem. Ez nagy részben köszönhető azoknak a videóknak, melyeket minden meccs után megkaptunk kielemezve, személyre szabottan. Jobb döntéseket tudok hozni a pályán, mint korábban és sokkal magabiztosabb lett a játékom.

Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik a te példádat látva szeretnének európai topbajnokságba igazolni?

- Azt üzenném a fiatal játékosoknak, hogy mindenben keressék a jót és a fejlődési lehetőséget. Tűzzenek ki maguk elé kisebb-nagyobb célokat, melyekért bármit képesek megtenni, mert ez fogja előre vinni őket. A mentális dolgokra is nagy hangsúlyt kell fektetni, ha valaki profi labdarugó szeretne lenni. 

Hogy teltek az első hetek, mikor mutatkozol be a Sassuolo színeiben?

- Július 13-án kezdtük az edzéseket, profi körülmények között készülhetünk a szezonra. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, kedves és segítőkész mindenki. Igazi olaszos mentalitás jellemzi a csapatot, pozitívak és vidámak az emberek. Bízom benne, hogy minél hamarabb debütálok majd új az csapatomban, a bajnokság augusztus végén veszi kezdetét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-20 18:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FTC-TELEKOM

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok