HÍREK

Simple Női Kupa: Búcsúztunk a sorozattól

2021-10-09

Simple Női Kupa: Búcsúztunk a sorozattól

A címvédő FTC-Telekom 4-0-ra győzött, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Simple Női Kupa, 3. forduló
MTK Budapest-FTC-Telekom 0-4 (0-2)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Horváth Máté (Szabó Dániel, Szabó Laura)

Gólszerző: Csigi (17., 59.), Vágó (44.), Pusztai (87.)

Sárga lap: Sipos (82.)

MTK Budapest: Erős - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy Virág (Taylor 76.), Farádi-Szabó (Boyle 46.), Bokor (Stefán 46.), Vachter, Cremer (Stephens 46.) - Sipos, Milunovic (Legendás 58.).

Vezetőedző: Farkas Attila

FTC-Telekom: Halla - Zlidnis, Csigi, Kulis (Lukas 69.), Szabó  (Rőhberg 83.)- Pusztai, Papp (Nagypál 83.), Fenyvesi, Csányi (Czellér 69.) - Vágó, Ivanusa (Siklér 69.).

Játékos-edző: Vágó Fanny

Szombaton megkezdte szereplését csapatunk a Simple Női Kupában. A sorozatba a 3. fordulóban bekapcsolódó együttesünk a címvédő, a legutóbbi hat kiírást megnyerő FTC-Telekom gárdáját látta vendégül.

A mérkőzés első lövőhelyzete a vendégek előtt adódott a 6. percben, de Vágó próbálkozása mellé ment. Egy perccel később Ivanusa került ziccerbe, de Erős leért a bal alsóba.

A folytatásban a vendégeknél volt többet labda, de komolyabb helyzetet kialakítaniuk nem sikerült, egyedül Csányi lövése kerülte el a kaput. A 17. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Csányi balról érkező szögletébe Erős rosszul nyúlt bele, Csigi Eszter közelről pedig befejelte (0-1).

A 30. percben Fenyvesi került hatalmas helyzetbe, de 10 méterről, középről a jobb sarok mellé bombázott. Öt perccel később ismét kihagytak egy ordító lehetőséget a vendégek, Csányi pár méterről a felső lécet találta el.

A 35. percben először dolgoztattuk meg Halla kapust, Vachter lövését magabiztosan fogta a hálóőr.

Az első félidő hajrájában is a vendégek akarata érvényesült, Vágó Fanny 44. percben, a tizenhatoson kívülről szerzett átlövésével pedig meg is duplázták az előnyüket.

A szünetben hármat cserélt vezetőedzőnk, beállt Boyle, Stefán, Stephens is.

A fordulást követően hat perccel Papp került nagy helyzetbe, Erős viszont remek vetődéssel hárítani tudott. Az 54. percben Nagy beadása jelentett veszélyt a vendégek kapuja előtt, de Halla bizonytalan kijövetele után felszabadítottak a védők.

Az 59. percben tovább nőtt a vendégek előnye, a jobb oldali szöglet után a rövidre érkező Csigi Eszter csúsztatott a hosszúba (0-3). A 65. percben Vajda fejelt Sipos szöglete után, bólintása a háló tetején landolt.

A 74. percben Pusztai került ziccerbe, egy az egyben Erőssel, viszont a jobb alsó mellé lőtt. A hajrában Pusztai Sára is eredményes volt, mellyel kialakult a 0-4-s végeredmény, így a zöld-fehérek jutottak a legjobb nyolc közé.

Folytatás egy hét múlva szintén az FTC ellen hazai pályán, akkor viszont már a bajnokságban.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - Sajnos volt ennyi különbség a két csapat között. Az összes párharcot elveszítettük, nem tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre, már az elején látható volt, hogy ebből baj lehet. 0-3 után a lányok megmutatták, hogy tudnak focizni, de ez ekkor már kevés volt. Gratulálok a Fradinak a továbbjutáshoz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok