HÍREK

Simple Női Liga: 6-0-ra nyertünk Győrben, öt játékosunk debütált a bajnokságban

2020-11-08

Simple Női Liga: 6-0-ra nyertünk Győrben, öt játékosunk debütált a bajnokságban

A hat gólon hat különböző játékosunk osztozott. Sain Anna, Mislai Fruzsina, Berencsi Boglárka, Pásztor Maja és Gravencz Gréta első mérkőzését játszotta a Simple Női Ligában.

Simple Női Liga, 9. forduló
ETO FC Győr - MTK Hungária FC 0-6 (0-3)

Győr, ETO Stadion Vezette: Molnár Réka (Vad, Baráth, Horváth)

Gólszerző: Németh (1.), Bokor (24.), Szemán-Tóth (26.), Pinczi (48.), Pápai (60.), Kocsán (77.)
Sárga lap: Feketevízi (85.)

ETO FC Győr: Bokros - Fél P. (Kránicz 46.), Fleck, Maráz, Gaál - Bódai (Nagy K. 46.), Sali, Tillinger, Feketevízi, Plóner (Angyal 90.) - Horváth.

Vezetőedző: Tóth Alexandra

MTK Hungária FC: Szőcs - Szemán-Tóth, Sain (Pásztor 90.), Pinczi, Németh - Kocsán, Bokor, Csányi (Gravencz 90.), Stefán (Mislai 81.) - Pápai (Berencsi 90.), Legendás (Pap 74.).

Vezetőedző: Varga Attila

A forduló előtt listavezető csapatunk a bajnokság 9. körében a sereghajtó ETO FC Győr vendége volt vasárnap délután. A kisalföldi gárdával a szezon során már kétszer találkoztunk, a Simple Női Ligában 4-0-ra, a Magyar Kupában 7-0-ra győztük le őket, egyaránt hazai pályán.

A DVTK elleni győztes rangadó után ismét felforgatott keret állt Varga Attila rendelkezésére, vezetőedzőnk ugyanis nem számíthatott sérülés és betegség miatt Diószegi Fanni, Mayer Zsófia, Opal Curless, Brianne Cremer, Zahár Flóra, Palkovics Nóra, Farádi-Szabó Edina, Nagy Ágnes, Olivera Milunovic, Demeter Réka és Natalie Stephens játékára.

Így 16 éves védőnk, Sain Anna kezdőként debütált tétmérkőzésen, míg felnőtt bajnokin először került a keretbe Berencsi Boglárka, Pásztor Maja és Gravencz Gréta.

Remekül kezdtük a találkozót, az 1. percben Németh Loretta kapott hosszú labdát Pinczitől a bal oldalon, a tizenhatoson kívülről kapura lőtt, a rosszul hozzáérő Bokros hóna alatt pedig a hosszúba pattant a labda (0-1).

A gyors gól után is mi birtokoltuk a labdát, irányítottuk a játékot. A hazaiak a 8. percben lőttek először kapura, de Szőcs biztos kézzel fogta Gaál távoli kísérletét. A folytatásban Legendás két, Németh egy lövése, valamint Kocsán fejese jelentett veszélyt, de gól egyikből sem lett.

A 24. percben aztán megdupláztuk az előnyünket, Kocsán visszakészítése után Bokor Blanka középről, 20 méterről a jobb sarokba csavart (0-2). Négy minutummal később már hárommal vezettünk, Stefán emelt középre, Szemán-Tóth Barbara pedig a rosszul kimozduló kapus mellett a hálóba fejelt (0-3).

A félidő hajrájában Kocsán bombáját nem tudta fogni Bokros, de védői a segítségére siettek, és felszabadítottak a gólvonal elől. Közvetlenül a szünet előtt Stefán ekőkészítése után Bokor lőtt, de a próbálkozása a felső léc fölé ment.

A második játékrészt ugyanúgy indítottuk, mint az elsőt, csak most három percet kellett várni a gólra. Csányi adott be balról szögletet, a hosszúra átszálló labdát pedig Pinczi Anita közvetlen közelről bekotorta (0-4).

Hatalmas mezőfölényünk a 60. percben érett újabb góllá, a rosszul középre tett passzra Pápai Emőke csapott le, elvitte a kapus mellett és bepasszolta, megszerezve 12. gólját a bajnokságban (0-5). Hét perccel később fiatal támadónk duplázhatott is volna, de lövését hárította Bokros.

A 68. percben először jutottak el kapunkig a vendéglátók a második félidőben, ám Gaál éles szögből leadott próbálkozását szögletre tolta Szőcs. Varga Attila a 74. percben változatott először, Legendás Lora helyére Pap Nóra érkezett, aki harmadik Simple Női Liga-mérkőzésén kapott szerepet.

A 77. percben Szemán-Tóth adott be jobbról, Bokros pontosan Kocsán Petra elé ütötte a labdát, aki közelről nem hibázott (0-6). A 81. percben újabb újoncot avattunk a bajnokságban, a 16 esztendős Mislai Fruzsina személyében. Érdekesség, hogy futballistánk a felnőttek között az ETO ellen játszott először tétmérkőzést, akkor a Magyar Kupában cserélték be.

Az összecsapás hajrájában Kocsán és Pap is közel járt a gólhoz, de próbálkozásaik ha kevéssel is, de célt tévesztettek. Az utolsó percben újabb három újoncot avattunk Berencsi Boglárka, Pásztor Maja és Gravencz Gréta személyében.

Csapatunk magabiztos sikerével visszavette az első helyet a tabellán. Folytatás a KÉSZ-St. Mihály FC ellen Makón november 15-én, vasárnap 13:30-tól.

Varga Attila értékelése: - Magabiztos győzelmet arattunk, de nem volt szép, nem volt jó, nem volt élvezhető. Egy Diósgyőr elleni rangadó után nem könnyű felpörögni egy ilyen meccsre. Sajnos ez a mérkőzés színvonalában elmaradt a várakozásoktól, mi sem játszottunk olyan jól, mint ahogy kellett volna. Ettől függetlenül az egész szezonban nyújtott teljesítményre büszke vagyok, de vannak dolgok, amiben javulnunk kell. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok