HÍREK

Simple Női Liga: Emberhátrányban, 0-1-ről nyertünk a FTC-Telekom ellen

2021-03-16

Simple Női Liga: Emberhátrányban, 0-1-ről nyertünk a FTC-Telekom ellen

Csapatunk a 8. percben tíz emberre fogyatkozott, de a második félidőben szerzett két góllal megfordította a női “Örökrangadót”, mellyel a tabella élére ugrott.

Simple Női Liga, 13. forduló
MTK Hungária FC–FTC-Telekom 2-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Molnár Réka (Bizderi, Rózsás, Bognár)

Gólszerző: Mayer (52.), Csányi (57.) illetve Vágó (39.)

Sárga lap: Cameron (54.)

Piros lap: Curless (8.)

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi, Németh - Mayer (Boyle 81.), Csányi (Milunovic 90+1), Bokor - Kocsán, Pápai (Stephens 90+1.), Diószegi (Legendás 26.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

FTC-Telekom: Bednar - Nagy Virág (Kehrer 83.), Hasanbegovic, Zlidnis, Mosdóczi - Marques (Brandon 59,). Fenyvesi, Pusztai (Papp 65.) - Cameron (Nagy Viktória 65.), Vágó, Ivanusa.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

December 5. után ismét bajnoki mérkőzésen lépett pályára a tabella második helyén álló csapatunk. Az első tavaszi fordulóban a listavezető FTC-Telekom gárdáját láttuk vendégül, akiktől sérülésekkel és betegségekkel tizedelt együttesünk ősszel 4-2-es vereséget szenvedett idegenben.

Tóth Mihály vezetőedző nem számíthatott a hosszabb ideje sérült Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra hármasra. A télen igazolt játékosaink közül Samu Anna volt csapata ellen a kezdőben kapott helyet, míg Angela Boyle a kispadon kezdte a találkozót.

A rangadó első lövése előttünk adódott, a 4. percben Csányi ment le az alapvonalig a jobb oldalon, átívelt a hosszúra, a támadással felzárkózó Németh próbálkozása viszont elkerülte a rövid sarkot. Nem sokkal később Marques szabadrúgásába senki nem ért bele, Samu magabiztosan ölelte magához a labdát.

A 8. percben tíz emberre fogyatkozott csapatunk, Curless buktatta a kiugró Vágót, a játékvezető pedig hezitálás nélkül felmutatta amerikai védőnknek a piros lapot. Emberelőnyben fölénybe kerültek a vendégek, és alakítottak ki egyre több lehetőséget. A 19. percben Pinczi rövid hazaadása után kapusunk mentett nagyot Cameron elől. A 26. percben vezetőedzőnk taktikai okokból változtatott, Diószegi helyére Legendás állt be.

Fél óra játék után Vágó került ziccerbe, de hat méterről a bal kapufát találta el, a kipattanónál pedig Szemán-Tóth önfeláldozóan belevetődött Fenyvesi közeli ismétlésébe, a fejéről pedig a felső lécre pattant a labda. Hat perccel később Hasanbegovic közeli lövésénél Pinczi mentett hatalmasat a kapu torkából.

A 39. percben viszont már hátrányba kerültünk, Nagy Virág adott be jobbról, Vágó Fanny bólintásába pedig csak beleérni tudott Samu (0-1). Rögtön utána jöhetett volna az egyenlítésünk, de a felívelt szabadrúgást követően Mayer nem sokkal a jobb sarok mellé lőtte az elé pattanó labdát, így egygólos hátránnyal vonultunk pihenőre.

A szünetben nem változtatott Tóth Mihály, így ugyanazzal a csapattal folytattuk, akivel befejeztük az első játékrészt.

A második félidő hetedik percben emberhátrányban sikerült egyenlítenünk. Mayer Zsófia kapott remek kiugratást Bokortól, ziccerben pedig higgadtan a hosszú sarokba lőtt (1-1).

Öt minutummal később már a vezetést is megszereztük tíz emberrel, Pápai ugratta ki Csányi Diánát, aki átemelte a kimozduló kapust (2-1).

A 62. percben ott lehetett volna a harmadik is, Pápai indításával Csányi iramodott meg, de lövése elkerülte a hosszú alsót. Az emberelőnyben lévő vendégek Vágó próbálkozását leszámítva Hasanbegovic fejesénél jártak legközelebb a 2-2-höz, de a védő a lécre bólintott.

Az utolsó tíz percre fordulva kétszer is lezárhattuk volna a mérkőzést, de előbb Mayer kiszolgálása után Pápai ziccerben a kapusba lőtt, majd a szöglet után Kocsán csúsztatásába kapott bele Bednar.

Az utolsó percekben okos játékkal őriztük a előnyünket, egy veszélyes beadást leszámítva nem is tudtak helyzetet kialakítani a vendégek, így 2-1-re megnyertük a rangadót, mellyel a tabella élére ugrottunk.

Folytatás vasárnap 13 órától a negyedik helyen álló Astra-Alef HFC-Üllő otthonában.

Tóth Mihály értékelése: - Nagyon jó csapat ellen játszottunk, a kiállítás után több helyzete is volt az ellenfélnek, ott akár a mi szemszögünkből csúnya is lehetett volna a vége. A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy benne vagyunk a meccsben, a kontráinkban van veszély, szerencsére a második félidőben ezekből két gyönyörű gólt rúgtunk. Nyolcvan percet emberhátrányban játszottunk, le a kalappal a lányok előtt, emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Ez a szív diadala volt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-20 18:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FTC-TELEKOM

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok