HÍREK

Simple Női Liga: Kétgólos hátrányból fordítva vertük az Astrát

2020-10-18

Simple Női Liga: Kétgólos hátrányból fordítva vertük az Astrát

Csapatunk 27 perc után 0-2-re állt hazai pályán, de Legendás Lora, Szemán-Tóth Barbara és Brianne Cremer góljával sikerült fordítani és otthon tartani a három pontot.

Simple Női Liga, 7. forduló
MTK Hungária FC–Astra-Alef HFC-Üllő 3-2 (1-2)

Budapest, BKV Előre Stadion
Vezette: Molnár Réka (Kénoszt, Bőhm)

Gólszerző: Legendás (36.), Szemán-Tóth (67.), Cremer (89.) illetve Szakonyi (14., 27.)
Sárga lap: Kocsán (8.) illetve Erdész (31.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi, Németh - Bokor, Csányi, Kocsán - Mayer, Pápai (Pozsár 90+1.), Legendás (Cremer 74.).

Vezetőedző: Varga Attila

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas - Rozmis, Vidács, Véninger, Csizi - Szakonyi, Erdész, Vicsek, Rácz, Sipos - Nádudvari A (Nádudvari II A. 84.).

Vezetőedző: Szász Ferenc

A Simple Női Liga 7. fordulójában a vesztett pontok tekintetében listavezető együttesünk a mögöttünk két egységgel álló Astra-Alef HFC-Üllő gárdáját fogadta vasárnap délután.

A hét folyamán nőttek Varga Attila variációs lehetőségei, ugyanis Csányi Diána, Pinczi Anita, Kocsán Petra és Legendás Lora is visszatérhetett sérülés és betegség után, viszont az apróbb sérüléssel bajlódó Stefán Bernadett és az invalid vírustesztet produkáló Diószegi Fanni játékéra nem számíthatott vezetőedzőnk.

Az első lövőhelyzet a mieink előtt adódott a 4. percben, egy gyorsan végigvitt támadás után Mayer tálalt Bokor elé, középpályásunk védőn megpattanó próbálkozását védte Farkas. Három perccel később Sipos ugratta ki Szakonyit, de visszapasszolt labdáját Nádudvari mellé lőtte.

A 13. minutumban Szemán-Tóth, Kocsán, Csányi volt a labda útja, de visszatérő középpályásunk beadását lehúzta Farkas. Egy percre rá megszerezték a vezetést a vendégek, Szakonyi Emese jó 35 méterről lövésre vállalkozott, a labda Szőcs felett a léc alá hullott (0-1).

A bekapott gól után három perccel közel jártunk az egyenlítéshez, de Pinczi jobb oldali szögletet követő pörgetése a rövid sarok mellé ment. Az elkövetkezendő tíz percben mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 27. percben meglőtték a másodikat is a vendégek. Sipos indította a leshatáron kilépő Szakonyit, aki egy pattanás után a jobb sarokba lőtt (0-2).

Három perccel később Legendás lőtt 18-ról, de Farkas hárítani tudott. A 36. minutumban a vendég védők elszámították az indítást, Pápai egyedül tört kapura, de a jobb kapufát találta el, a kipattanóra viszont Legendás Lora eszmélt a leggyorsabban és a rövidbe lőtt, Farkas csak beleérni tudott a lövésbe (1-2).

A szépítő gól láthatóan lendületet adott a csapatnak, agresszívabban, kapura veszélyesebben játszottunk a félidő hajrájában, de egyenlítenünk nem sikerült.

A fordulást követően hét perccel Pápai a térfél közepén gyönyörűen fordult le Ráczról, ám indítása után a kilépő kapus felszedte Mayer elől a labdát. Az 54. percben Mayer erőszakossága labdaszerzést eredményezett, de Bokor lövése célt tévesztett. Nem sokkal később Sipos vette célba a bal alsót, Szőcs viszont a helyén volt.

A folytatásban is mi birtokoltuk a játékszert, a vendégek térfelén zajlott a játék, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani. Németh távolról lőtt a 63. percben, de a középen álló Farkas védett.

A 67. percben a fölényünk góllá érett, Csányi jobb oldali szögletét követően Szemán-Tóth Barbara csúsztatott a hosszúba (2-2). Egy perccel később hasonló szituáció után Kocsán bólintott, nem sokkal a hosszú mellé.

A 73. percben Csányi sarokrúgásánál hiába lökték két kézzel Kocsánt, a játékvezető sípja néma maradt. Két minutummal később Cremer labdájával Pápai lépett ki, kicselezte a vele szemben álló kapust, de a visszaérő középpályás az utolsó pillanatban menteni tudott előle.

A hajrában is végig nyomtunk, és a 89. percben sikerült is megszerezni a győzelmet. A csereként beálló Brianne Cremer közeli fejesét még hatalmas bravúrral, lábbal hárította Farkas, de a kipattanót már a kapuba vágta szélsőnk (3-2).

Győzelmünkkel visszavettük a vezetést a tabellán. Legközelebb a válogatott Eb-selejtezője - melyre több játékosunk is meghívót kapott - után lépünk pályára, amikor a DVTK-t fogadjuk a 8. fordulóban. Arra az összecsapásra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor.

Varga Attila értékelése:  - Nagyon hektikus héten vagyunk túl. A hét közepéig minden rendben ment, utána viszont jöttek olyan bakteriális problémák, melyek miatt több játékos edzeni sem tudott. Tudtuk, hogy egy nagyon jó Astra ellen lépünk pályára. Nagyon rosszul kezdtünk, a két szélsőjük, akikre külön felhívtuk a figyelmet, összehozták a két gólt. A szünetben teljesen nyugodt hangulatban megbeszéltük a hibákat, és hogy mit szeretnénk játszani a màsodik félidőben. Fontos volt, hogy a középpályás játékunk javuljon a folytatásra. A csapat erejét mutatja, hogy fordítani tudtunk, ilyen mély talajú pályán is. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerrel zártuk ezt a rangadót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok