HÍREK

Sipos Lilla bombagólt lőtt, két góllal nyertünk az Astra ellen

2022-08-21

Sipos Lilla bombagólt lőtt, két góllal nyertünk az Astra ellen

Csapatunk gól nélküli első félidő után megszerezte a három pontot.

Simple Női Liga, 2. forduló
MTK Budapest–Astra-Activtek HFC-Üllő 2-0 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Alafi Beatrix (Jakab, Kovács)

Gólszerző: Sipos (50.), Magyarics (66.)

Sárga lap: Vas (46.), illetve Dr. Tatai (24.), Taylor (67.)

MTK Budapest: Varga - Palama, Vas (Tagyi 80.), Pinczi, Haraszti - Barkóczi, Bokor (Farádi-Szabó 66.) - Legendás, Murár (Tőzsér 66.), Magyarics (László 80.) - Vachter.

Vezetőedző: Makrai László

Astra-Activtek HFC-Üllő: Halla (Magyar 36.) - Pap (Dencz 70.), Véninger, Dr. Tatai, Cremer (Szennai 70.) - Taylor (Antalicz 70.), Erdész, Vidács, Szabó, Vicsek - Madrid.

Vezetőedző: Király Bianka

A Puskás Akadémia FC elleni idegenbeli győzelmünk után első hazai mérkőzésünkön a DVTK ellen 1-1-el indító Astra-Activtek HFC-Üllő volt az ellenfelünk.

Makrai László a felcsúti kezdőcsapathoz képest három helyen változtatott: Csuhai Vivien helyett Legendás Lora kezdett a jobb szélen, míg a kisebb sérülése miatt hiányzó Vajda Orsolyát és Olivera Milunovicot Pinczi Anita és Murár Viktória pótolta, utóbbi játékosunk először volt kezdő az élvonalban.

A találkozó csapatunk mezőnyfölényével indult, birtokoltuk a labdát, az ellenfél térfelén folyt a játék. A 19. percben Vachter esett el védője szorításában a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 29. percben Haraszti adott be balról, Halla rosszul mozdult ki, de Pinczi lemaradt a hosszún a labdáról. Az esetnél megsérült a hálóőr, percekig ápolni kellett, a cserekapus Magyar érkezett a helyére a 36. minutumban.

Az ápolás miatt hat percet hosszabbított a félidő végén a játékvezető, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítanunk, így 0-0-al vonultunk pihenőre.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, az első fordulóban visszatérő Sipos Lilla érkezett Legendás helyére.

A 49. percben Sipos kevergetett a bal oldalon, átívelt a hosszúra, Magyarics levetette, majd lőtt, de Magyar védett. Egy minutummal később viszont már nem tudott hárítani az ellenfél kapusa, Sipos Lilla jó 35 méterről hatalmas gólt rúgott a léc alá (1-0).

A gól után Vas és újra Sipos próbálkozott, de mindketten célt tévesztettek. A 65. percben majdnem ott volt a második, Murár hatalmas lökete a felső lécen csattant.

A 66. percben Magyarics Zoé kapott remek indítást, egy az egyben vezette a kapusra és a bal alsóba helyezett (2-0). A gól után Farádi-Szabó Edina és Tőzsér Vanda állt be, 15 éves játékosunk most debütált az NB I-ben.

A 73. percben közel jártak a szépítéshez a vendégek, de Véninger pörgetése az oldalhálóban kötött ki a szöglet után.

A 80. percben Tagyi Vivien mellett László Henrietta is pályára lépett, nyáron igazolt játékosunk most mutatkozott be tétmérkőzésen klubunk színeiben.

Az utolsó pillanatokban Sipos centerezése után Tőzsér majdnem góllal debütált, de nagy ziccerben mellé lőtt.

A következő fordulóban a DVTK vendégei leszünk, a miskolci találkozó augusztus 27-én, szombaton 16:30-kor veszi kezdetét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok