HÍREK

Sipos Lilla döntött, egy góllal nyertünk a Puskás Akadémia FC ellen

2022-11-26

Sipos Lilla döntött, egy góllal nyertünk a Puskás Akadémia FC ellen

Csapatunk hazai pályán 1-0-ra nyert a felcsútiak ellen az utolsó őszi fordulóban.

Simple Női Liga, 12. forduló
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Vezette: Molnár Réka (Juhász, Pálinkás)

Gólszerző: Sipos (68.)

Sárga lap: Barkóczi (46.), Magyarics (79.)

MTK Budapest: Varga - Bánfi, Vajda, Palama, Pinczi - Barkóczi, Farádi-Szabó - Vachter, Milunovic, Magyarics (Csuhai 85.) - Sipos.

Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Bokor, Szemán-Tóth, Palakovics, Tuza - Harmat (Kovács Eszter 46.) - Mayer, Sinka, Nagy (Grönberg 73.), Tamók (Szarvas 46.) - Diószegi (Sipőcz 73.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

A Simple Női Liga utolsó őszi fordulójában harmadik helyen álló csapatunk a tabella 4. pozícióját elfoglaló Puskás Akadémia FC-t látta vendégül a Lantos Mihály Sportközpontban, akiket a bajnoki nyitányon 2-0-ra sikerült legyőzni idegenben.

A Mészöly Kálmán emlékére gyászszünettel kezdődő mérkőzést kezdeményezően kezdtük, az első kaput eltaláló lövést a 9. percben Farádi-Szabó révén mi jegyeztük, Pongrácz fogta a középre tartó labdát.

A 27. percben Vachter szerzett labdát, majd játszotta tisztára magát a vendégek térfelének közepén, a jobb oldalon üresen álló Pinczi elé tálalt, akinek lapos lövése alig ment el a hosszú alsó mellett. Egy perccel később Sipos jobbról érkező szögletét nem sokkal csúsztatta mellé Vajda.

A 32. percben Mayer dobta fel magát Farádi-Szabó mellett 27 méterre a kapunktól, Nagy szabadrúgását azonban simán fogta Varga.

A félidő hajrájában Sipos távoli szabadrúgása elkerülte a kaput, így nem hozott gólt az első 45 perc.

A fordulást követően öt perccel Farádi-Szabó kísérletezett 23 méterről, bombája a háló tetején landolt. Az 57. percben felcsúti szöglet végén Palakovics készített le Mayernek, ő viszont a tizenhatos vonaláról fölé bombázott.

A találkozó addigi legnagyobb helyzete a vendégek előtt adódott egy óra játék után, Sinka szabadrúgását Kovács Eszter a felső lécre csúsztatta.

A nagy vendég gólszerzési lehetőséget követően a 68. percben mi szereztük meg a vezetést: Sipos Lilla végzett el szabadrúgást középről, 22 méterről, és a sorfal mellett Pongrácz kapujának jobb alsó sarkába csavart (1-0).

A 73. percben ide-oda pattogott a labda a kapunk előterében, de Varga meg tudta kaparintani a játékszert.

A 80. percben eldönthettük volna a mérkőzést: Sipos centerezett balról, Vachter próbálkozását lábbal védte a kimozduló Pongrácz, Magyarics ismétlése pedig egy védőről a felső lécre csattant.

A hajrában mentek előre a vendégek az egyenlítésért, de nem találtak be, így 1-0-ra nyertük hazai pályán.

Együttesünk legközelebb szerdán (november 30.) lép pályára a Lantos Mihály Sportközpontban, 13 órától pótoljuk a 7. fordulóból elhalasztott Szekszárdi WFC elleni összecsapásunkat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok