HÍREK

Súlyos vereség az FTC ellen

2021-10-16

Súlyos vereség az FTC ellen

Csapatunk a bajnokság 8. fordulóban hazai pályán 7-1-re kikapott a címvédőtől.

Simple Női Liga, 8. forduló
MTK Budapest–FTC-Telekom 1-7 (1-4)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Molnár Réka (Török, Hegedüs-Baráth)

Gólszerző: Vachter (31.), illetve Fenyvesi (13., 30.), Csigi (15. - büntetőből), Vágó (18.), Ivanusa (55.), Pusztai (63.), Csányi (67.)

Sárga lap: - 

MTK Budapest: Erős - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy Virág (Milunovic 66.), Taylor (Farádi-Szabó 79.), Bokor (Stefán 66.), Vachter, Stephens (Haraszti 79.) - Sipos (Madrid 90.), Legendás.

Vezetőedző: Farkas Attila

FTC-Telekom: Halla - Zlidnis, Csigi, Kulis (Lukas 46.), Szabó (Czellér 65.) - Pusztai (Németh 65.), Papp, Fenyvesi (Nagypál 73.), Csányi - Vágó (Siklér 65.), Ivanusa.

Játékos-edző: Vágó Fanny

Egy héttel az egymás elleni kupamérkőzést követően ismét az FTC-Telekom ellen lépett pályára csapatunk, ezúttal viszont már a Simple Női Ligában. A címvédővel az első körben találkoztunk már a bajnokságban, akkor idegenben 2-1-re nyertünk.

Az összecsapás mezőnyjátékkal kezdődött, egyik csapat sem tudott fogást találni a másikon. Az első komoly lehetőségre a 11. percig kellett várni, akkor Csányi kapura tekert szögletét ütötte ki a léc alól Erős.

A 13. percben szerencsével került Fenyvesi Evelin elé a labda, ő pedig 20 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1). Két minutummal később Szabót buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Csigi Eszter magabiztosan értékesítette (0-2).

A 18. percben Vágó Fanny vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívülről, próbálkozása pedig Erős felett a léc alá csapódott (0-3).

Az öt perc alatt kapott három gól érthető módon megfogta a csapatot, nem találtuk a játék ritmusát. A 30. percben újabb gólt szereztek a vendégek, gyors kontra végén Fenyvesi lőtte ki a jobb alsót (0-4).

Egy percre rá sikerült szépítenünk, erőszakos labdaszerzést követően Vachter Fanni lőtt a bal alsóba (1-4).

A 37. percben Vachter adott be be balról, de Sipos fejese elkerülte a hosszú alsót. A 42. percben Sipos a saját térfeléről indult meg, a tizenhatoson belülről leadott lövése a bal alsó mellé ment, így háromgólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően hat perccel Legendás indította remekül Sipost, támadónk egy az egyben vezette a labdát Hallára, a kapus viszont lábbal hárítani tudott.

Az 55. percben hiába került a labda az oldalvonalon kívülre, a játékvezető nem állította meg a játékot, a vendégek kontráztak, Lara Ivanusa elől Curless menteni próbált, de rárúgta a támadóra a labdát, mely a hálóba pattant (1-5).

A 63. percben Pusztai Sára átlövése talált utat a kapuba (1-6), majd négy perccel később Csányi Diána bombázott távolról a léc alá (1-7).

A cserék után Németh próbálkozását ütötte a felső lécre ütötte a kapus. Az utolsó tíz percben komoly lehetőség már nem adódott, csapatunk súlyos vereséget szenvedett a címédő ellen. 

A következő hétvégén a válogatott vb-selejtezői miatt nem rendeznek fordulót, így legközelebb október 30-án lépünk pályára, akkor a Haladás-Viktória vendégei leszünk.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - Tudtuk, hogy akkor lehet esélyünk, ha minél tovább kibírjuk kapott gól nélkül. Sajnos ez a kupamérkőzéshez hasonlóan most sem sikerült. A három gyors gól zavart okozott a fejekben, ismét előjött az a problémánk, hogy ha az ellenfél gólt szerez, megzavarodunk.  Amikor letámadtunk, voltak helyzeteink, gólt is szereztünk. Ha Sipos Lilla ziccere 1-4-nél bemegy, biztosan szorosabb eredmény születik. Nagyon fájó ez a vereség.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok