HÍREK

Szombathelyi győzelemmel folytattuk a bajnokságot

2022-09-25

Szombathelyi győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Csapatunk három gólt szerezve nyert idegenben. Hat forduló után is kapott gól nélkül állunk.

Simple Női Liga, 6. forduló
Haladás Viktória - MTK Budapest 0-3 (0-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Vezette: Molnár Réka (Majorné Nagy, Jakab, Alafi)

Gólszerző: Milunovic (38.), Kránicz (54. - öngól), Sipos (69.)

Sárga lap: Urbán (20.), Kiss-Lantos (62.)

Haladás Viktória: Dobó-Nagy - Németh Adél, Kránicz, Gődér, Baccaro (Nagypál 62.) - Urbán, Sweatman - Kovács, Varró (Németh Mirtill 58.), Vladulescu - Nagy (Kiss-Lantos 58.).

Vezetőedző: Székely Tibor

MTK Budapest: Erős - Vajda, Palama (Tagyi 84.), Vas, Pinczi - Bokor - Vachter, Magyarics (László 88.) - Csuhai (Farádi-Szabó 46.), Milunovic (Tőzsér 84.), Sipos (Murár 84.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén veretlenül, kapott gól nélkül álló csapatunk Szombathelyen, az első öt fordulóban négy pontot szerző Haladás Viktória vendégeként lépett pályára.

A szakadó esőben kezdődő, rendkívül mély talajon rendezett összecsapás csapatunk mezőnyfölényével indult, az első komolyabb lehetőségre a 8. percig kellett várni, akkor Sipos bal oldalról érkező beadását Pinczi csúsztatta meg, Vachter pedig 9 méterről, jobbról a hosszú sarkot vette célba, de nem talált kaput.

A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, a nehéz körülmények között kevés helyzetet tudtak kialakítani a csapatok. A 28. percben Sipos jobb oldali szöglete szállt be veszélyesen, a hazai védők nem tudtak felszabadítani, de Vachter emelése a háló tetején landolt.

A 38. percben megszereztük a vezetést: Dobó-Nagy kirúgását Vachter szerezte meg, megverte védőjét, bevezette a tizenhatoson belülre, majd Olivera Milunovic elé tálalt, aki 9 méterről a kimozduló kapus mellett a jobb alsóba lőtt (0-1).

Egy perccel később Kránicz kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, de Molnár Réka játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 42. percben alakította ki legnagyobb helyzetét a hazai együttes, de Urbán a jobb sarok mellé fejelt a szöglet után, így egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, Csuhai helyett Farádi-Szabó jött ki a folytatásra.

Az 54. percben növeltük az előnyünket: Sipos csavarta kapura a szögletet jobbról, a rövidnél egy hazai védő, Kránicz Viktória beleért, így a labda Dobó-Nagy kapus és a rövid kapufa között a hálóba vágódott (0-2).

A 63. percben Sipos fejese megpattant Német Adél vállán, a labda így lelassult, a hazai kapus pedig könnyedén megkaparintotta a labdát.

A 69. percben már Sipos Lilla is feliratkozott a gólszerzők közé: Bokor kiválóan indította támadónkat, aki parádés mozdulattal alábökött a labdának, mely a kimozduló Dobó-Nagy felett a hálóba pattant (0-3).

A 79. percben Pinczi bepasszolt labdáját Milunovic készítette vissza lövésre Siposnak, aki ezúttal célt tévesztett.

A 84. percben Murár, Tőzsér és Tagyi is lehetőséget kapott. A hármas csere után Erős mutatott be egy szép védést Urbán löketét követően, majd László is pályára lépett.

Újabb sikerével csapatunk hat forduló után veretlenül, kapott gól nélkül, 16 ponttal áll a tabellán!

A következő fordulóban hazai bajnoki vár ránk, október 1-jén 15 órakor a Szekszárdi WFC együttesét látjuk vendégül a BKV Előre Sporttelepen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok