HÍREK

U14: “Megértették a játékosok, hogy csak szorgos munkával és alázattal lehet eredményt elérni”

2020-12-19

U14: “Megértették a játékosok, hogy csak szorgos munkával és alázattal lehet eredményt elérni”

Félévértékelő edzői interjúsorozatunk első részében U14-es csapatunk vezetőedzőjével, Tóth Judittal beszélgettünk az őszről, valamint a csapat előtt álló kihívásokról.

Hogyan értékeled a csapat őszi szereplését? Amennyiben csak az eredményeket nézzük, nyolc mérkőzésből nyolc győzelem, +79-es gólkülönbség. Kell ennél több?

- Ha csak az eredményeket nézzük, akkor elégedett lehetnék, hiszen mind a nyolc  mérkőzésünket megnyertük. A bajnokságban kilenc csapat szerepel, ebből azonban csak két együttessel játszottunk szoros mérkőzést. Több olyan összecsapás kellene a lányok fejlődéséhez, mint amilyen mérkőzést a Ferencváros és a Pécs együttese ellen vívtunk. Természetesen nem lebecsülve ezzel a többi egyesületet sem.

Melyik volt az ősz mérkőzés, vagy melyik volt az ősz pillanata?

- Mindenképp a Ferencváros elleni rangadót említeném. Idegenben tudtuk legyőzni riválisunkat. A PMFC-Sportolda csapata ellen sem volt könnyű dolgunk, de sikerült otthon tartanunk a három pontot.

A bajnokság közben volt egy hónap, amikor nem játszottatok mérkőzést, majd kevesebb egy hét alatt következett három bajnoki. Hogy élte meg a csapat a hosszú, tétmérkőzés nélküli időszakot?

- Nehéz és hosszú időszak volt ez mindenki számára. Az edzéseket folytattuk és igyekeztük kihasználni a tétmérkőzés nélküli időszak adta lehetőséget. Nagyon vártuk a folytatást, elszánt és motivált volt a társaság. Nem viselte meg a csapatot az öt nap alatti három mérkőzés.

Mikor kezdődik újra a munka? Hogy néz ki a majd a felkészülési időszak az első bajnoki előtt, melyre a tervek szerint február végén kerül sor?

- Hiába fejeződött be már november elején a bajnokság, szerencsére a téli szünetig edzésben tudtunk maradni. A pihenő után január 11-én kezdjük a felkészülést. A kiírás szerint február 27-28-i hétvégén játszanánk az első mérkőzésünket, de biztos vagyok abban, hogy el fog tolódni az időpont és később kezdünk majd. Heti 3-4 tréninget tervezek, amiben nagy hangsúlyt fektetek a fizikális, technikai és gyorsasági gyakorlatokra is. Amit még fontosnak tartok, hogy mentálisan is rendben legyenek a lányok.

A tabellán elfoglalt pozíciótok már nem lehet jobb, esetleg van valami, amiben javulnia kell a csapatnak a tavaszi szezonra?

- Úgy látom, megértették a játékosok, hogy csak szorgos munkával és alázattal lehet eredményt elérni és felmutatni minden téren. A cél az volt, hogy a csapatnak minél előbb legyen egy arca, egy játéka, és lehetőleg minél többször és tovább egyenlő ellenfele legyen bármelyik együttesnek. A hosszú távú célok elérésében azonban a pillanatnyi számoknak semmi jelentősége. A tavaszi szezon és leginkább a jövő évi sorozat fogja megmutatni, hogy hol is tartunk igazán.

Az elkövetkezendő közel két hétben, az év végéig természetesen U16-os, U19-es és felnőtt csapatunk vezetőedzőjével is értékeljük az őszt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok