HÍREK

U16: A hajrában kaptunk ki az FTC-től

2020-09-28

U16: A hajrában kaptunk ki az FTC-től

Csapatunk sokáig döntetlenre állt a zöld-fehérek ellen, akik viszont az utolsó öt percben eldöntötték a három pont sorsát.

Leány U16, Kiemelt csoport, 4. forduló
MTK Hungária FC U16 - Ferencvárosi TC U16 1-3 (1-1)

Gólszerző: Németh (37. - büntetőből), illetve Sinka (25., 75.), László (77.)

MTK Hungária FC: Schvirján - Török (Kiss 41.), Kövy, Pára, Csoma (Koller 62.) - Bánfi, Vas, Schmidt - Szabó J., Tőzsér, Németh.

Vasárnap délelőtt a bajnokság 4. fordulójában U16-os csapatunk az FTC-t látta vendégül. A három hét után ismét pályára lépő együttesünk Bánfi lövésével kezdte az összecsapást. Az első veszélyes helyzet a vendégek előtt adódott, de a balról érkező beadásról centikkel lemaradt a támadó.

A 13. percben 25 méterről végezhettek el szabadrúgást a zöld-fehérek, de az életerős löket a felső lécen csattant, majd a gólvonal elé pattant, mielőtt sikerült felszabadítani. Néhány perccel később Schvirján Dóra mutatott be bravúrt, a bal oldali szöglet után lábbal hárította a közeli fejest.

A 25. minutumban már nem úsztuk meg, a rövid felszabadítási kísérletet követően 13 méterről nem hibázott a vendégek futballistája (0-1). A bekapott gól után jobban játszottunk, és ha Szabó Jázmin remek kiugratásáról nem marad le épphogy Németh Virág, meglehetett volna az egyenlítés is.

Viszont ami nem sikerült pár perccel korábban, összejött három minutummal a szünet előtt: Vas Hajna a félpályáról megindult, több játékost kicselezett, majd a büntetőterületen belül buktatták. A tizenegyest Németh Virág végezte el, aki higgadtan lőtt a bal alsóba (1-1).

A második félidő első bő 20 percében mezőnyjáték folyt a pályán, egyik csapat sem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A 65. percben pár húzásból a vendégek kapuja elé értünk, de Tőzsér Vanda kicsivel lemaradt az utolsó passzról.

Öt perccel a lefújás előtt egy átlövésből ismét a vendégek kerültek előnybe (1-2). A hajrában mentünk előre az egyenlítésért, kitámadtunk, egy kontra után pedig eldöntötték a három pont sorsát a vendégek (1-3).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok