HÍREK

U17-es válogatott: Öt MTK-játékossal a csapatban bronzérem Spanyolországban

2020-02-15

U17-es válogatott: Öt MTK-játékossal a csapatban bronzérem Spanyolországban

Nemzeti együttesünk két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát. Pápai Emőke kétszer, Benke Dorka egyszer volt eredményes a MIMA Cup-on.

U17-es válogatottunk a hét folyamán a spanyolországi San Pedro del Pinatarban vett részt a hatcsapatos MIMA Cup-on. Schumi Dóra szövetségi edző - aki klubunk U19-es csapatának vezetőedzője - öt MTK-játékost hívott meg a tornán szereplő nemzeti együttesbe, név szerint Sain Annát, Benke Dorkát, Bokor Blankát, Mayer Zsófiát és Pápai Emőkét.

A válogatott a keddi csoportmérkőzésen 3-2-re legyőzte Csehországot, ezen a mérkőzésen Benke Dorka győzelmet érő gólt szerzett, miután 22 méterről kilőtte a rövid felsőt. Egy nappal később következett a Belgium elleni 4-0-ás vereség, mely azt jelentette, szombaton a bronzérem lesz a tét.

A Skócia elleni helyosztón remekül játszott a csapat, és Pápai Emőke duplájával győzött is 2-0-ra. A felnőtt kerettel készülő támadónk előbb bal lábbal talált be, majd a Mayer Zsófia által visszagurított labdát kapásból lőtte a felső léc alá.

A harmadik helyen záró nemzeti gárda márciusban hazai pályán játszik a svédországi Eb-n való részvételért, sorrendben Románia (03. 18.), Izland (03. 21.) és Oroszország (03. 24.) ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok