HÍREK

U19: Hazai pályán is tízgólos győzelem az MLE ellen

2020-03-01

U19: Hazai pályán is tízgólos győzelem az MLE ellen

Az őszi idegenbeli bajnokihoz hasonlóan listavezető csapatunk ezúttal is 10-0-ra győzött a Magyar Labdarúgó Egylet ellen.

Leány U19, Kiemelt csoport, 15. forduló
MTK Hungária FC–Magyar Labdarúgó Egylet 10-0 (6-0)

MTK Hungária FC: Fehér L. - Fehér A., Váradi (Pásztor 71.), Szabó (Zahár 64.) - Kovács, Bokor, Sain, Benke - Legendás (Balogh 59.), Stefán (Mislai 59.), Berencsi (Gravencz 64.).

MLE: Bocz - Vészi, Hesse, Balogh, Fábián - Bosnyák (Fülöpp 71.), Kovács, Farkas, Pankotai, Prigli - Daradics.

Gólszerző: Kovács (5), Váradi (2), Berencsi, Benke, Hesse (öngól).

A Puskás Akadémia FC elleni idegenbeli győzelem után a második tavaszi fordulóban a Magyar Labdarúgó Egylet ellen lépett pályára listavezető együttesünk. A mérkőzés remekül indult számunkra, az 5. percben Stefán szabadrúgása után a vendégek futballistája saját kapujába fejelt (1-0).

A mesterötöst jegyző Kovács Eszter a 10. percben villant először, és duplázta meg gyorsan az előnyt (2-0). A találkozón két kapufáig jutó Berencsi Boglárka a 14. percben szépen kilőtte a hosszú felsőt (3-0). Tízperces gólcsend után ismét Kovács köszönt be, ezúttal a jobbról középre tett labdát bombázta nagy erővel a léc alá (4-0).

Az első félidőben még Váradi Ráhel volt eredményes, miután Sain Anna csúsztatása után a rövidbe lőtt (5-0), majd Benke Dorka első kísérletét még védte a kapus, de a kipattanót már bepofozta játékosunk (6-0).

A fordulást követően négy perccel Kovácsot buktatta a véndégek hálóőre az alapvonalnál, a tizenegyest Váradi magabiztosan értékesítette (7-0). Az utolsó bő harminc perc a gólszerzés tekintetében Kovács Eszterről szólt, aki előbb egy egyéni alakítással (8-0), majd egy kiváló Gravencz-kiugratással (9-0), végül egy remek lövéssel (10-0) tette fel koronát vasárnapi teljesítményére.

A mérkőzés után pillanatában Fehér Lili mozdult ki önfeláldozóan a kapujából, ütközött a vendégek támadójával, és nem tudta folytatni a játékot. Kapusunknak mielőbbi felépülést kívánunk!

Együttesünk az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 10-0-ra győzött az MLE ellen, és visszavette vezető helyét a tabellán az FTC-t megelőzve.

Schumi Dóra értékelése: - Játszottunk már ennél sokkal jobban a bajnokságban, de a győzelmünk ilyen arányban így is teljesen megérdemelt. Lassan járattuk a labdát, sokszor rossz döntést hoztunk. Gratulálok Balogh Mercédesznek, aki az U19-es csapatban első alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen. Fehér Lilinek mielőbbi felépülést kívánok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok