HÍREK

U19: Sorozatban a negyedik bajnokit nyertük, ezúttal a Fehérvár FC ellen

2020-10-26

U19: Sorozatban a negyedik bajnokit nyertük, ezúttal a Fehérvár FC ellen

Az utolsó őszi fordulóból előrehozott bajnokink nyolc gólt hozott a székesfehérváriak ellen.

Leány U19, Kiemelt csoport, 13. forduló
MTK Hungária FC U19–Fehérvár FC U19 6-2 (4-1)

Gólszerzők: Berencsi (15.), Balogh (26.), Legendás (30., 41.), Pap (74., 90+1.), illetve Regőci (9.), Földvári (72. - büntetőből)
Sárga lap: Pásztor (65.)

MTK Hungária FC: Fehér - Takács (Szabó J. 80.), Pásztor, Kövy, Zahár (Galambos 65.) - Gravencz, Pap, Mislai (Rácz 80.) - Legendás (Gábor 86.), Berencsi (Kolarik 86.), Balogh (Németh 65.)

Sorozatban a negyedik győzelmére készült U19-es csapatunk a bajnokságban, ellenfelünk az utolsó őszi fordulóból előrehozott mérkőzésen a Fehérvár FC volt vasárnap a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Támadólag léptünk fel rögtön a kezdő sípszó után, birtokoltuk a labdát, ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést a 9. percben. Egy előrevágott labdánál védőink nem értették meg egymást, a kimozduló kapusunk sem tudott menteni, az ellenfél támadója pedig 16 méterről az üres kapuba lőtt (0-1), Az eset után hálóőrünket, Fehér Lilit ápolni kellett, de szerencsére tudta folytatni a játékot.

A bekapott gól nem fogta meg a csapatot, és hat perccel később sikerült is egyenlíteni. Legendás ment el a jobbon, centerezését Berencsi Boglárka állítgatás nélkül a hosszúba tekerte (1-1). Gólpassza után jobbszélsőnk közel járt a gólhoz is, de lövésére leért a kapus a rövid alsóba.

A 26. percben ismét Legendás készített elő, jobb oldali beadását követően a hosszún helyezkedő Balogh Mercédesz az átvétellel helyzetbe hozta magát, és a rövid sarokba lőtt (2-1).

A 30. percben a mérkőzés legszebb gólját lőttük. A saját tizenhatosunktól néhány húzásból a vendégek kapuja előtt voltunk, Berencsi remek indításával Legendás Lora lépett ki, kicselezte a kapust és az üres kapuba passzolt (3-1).

A félidő hajrájában is többször veszélyeztettünk, és még a szünet előtt sikerült meglőni a negyediket is. Berencsi és Legendás szinte lemásolta a harmadikat, ezúttal viszont a kapus mellett lőtte ki a hosszú alsót támadónk (4-1).

A fordulás után nyolc perccel megszerezhettük volna az ötödiket is. Berencsit buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyes mögé Zahár Flóra állt, de a jobbra vetődő kapus hárítani tudott.

A játékrész feléhez közeledve Kövy Elza és Mislai Fruzsina is gólt szerezhetett volna, ám előbbi nagy helyzetben hibázott, míg utóbbi kísérletét a gólvonal előtt álló védő kifejelte. A 72. percben a vendégek is kaptak egy jogos büntetőt. Fehér hiába ért bele a labdába, kitolta nem tudta (4-2).

Nem sokáig volt két gól a különbség, két minutummal a vendég találat után Berencsi adott mesteri labdát Pap Nórának, aki a tizenhatoson belülre érve a léc alá bombázott (5-2).

A ráadás első percében Pap feltette a koronát remek teljesítményére, a szögletet követően a kapus által röviden kiütött labdát kapásból a hálóba lőtte, beállítva ezzel a 6-2-es végeredményt.

Schrancz Balázs értékelése: - Az elején egy meg nem értés miatt gólt kaptunk, de a játék képét tekintve idő kérdése volt, mikor fordítjuk meg a mérkőzést. Nyomasztó volt a fölényünk az első félidőben, akár nagyobb arányú vezetéssel is pihenőre vonulhattunk volna. A második félidőben kicsit magunkra húztuk őket, ekkor nem tetszett a középpályás játék. De ebben az időszakban is voltak bőven lehetőségeink, de egy jogos büntetővel mégis közelebb tudtak zárkózni a fehérváriak. Az ötödik és a hatodik gólunkkal pedig végleg lezártuk az összecsapást. Örülök, hogy zsinórban a negyedik meccset nyertük meg, de nem dőlhetünk hátra, ugyanis az elkövetkezendő napokban két bajnoki is vár ránk, előbb Szombathelyen, majd Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok