HÍREK

U19: Sorozatban a negyedik bajnokit nyertük, ezúttal a Fehérvár FC ellen

2020-10-26

U19: Sorozatban a negyedik bajnokit nyertük, ezúttal a Fehérvár FC ellen

Az utolsó őszi fordulóból előrehozott bajnokink nyolc gólt hozott a székesfehérváriak ellen.

Leány U19, Kiemelt csoport, 13. forduló
MTK Hungária FC U19–Fehérvár FC U19 6-2 (4-1)

Gólszerzők: Berencsi (15.), Balogh (26.), Legendás (30., 41.), Pap (74., 90+1.), illetve Regőci (9.), Földvári (72. - büntetőből)
Sárga lap: Pásztor (65.)

MTK Hungária FC: Fehér - Takács (Szabó J. 80.), Pásztor, Kövy, Zahár (Galambos 65.) - Gravencz, Pap, Mislai (Rácz 80.) - Legendás (Gábor 86.), Berencsi (Kolarik 86.), Balogh (Németh 65.)

Sorozatban a negyedik győzelmére készült U19-es csapatunk a bajnokságban, ellenfelünk az utolsó őszi fordulóból előrehozott mérkőzésen a Fehérvár FC volt vasárnap a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Támadólag léptünk fel rögtön a kezdő sípszó után, birtokoltuk a labdát, ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést a 9. percben. Egy előrevágott labdánál védőink nem értették meg egymást, a kimozduló kapusunk sem tudott menteni, az ellenfél támadója pedig 16 méterről az üres kapuba lőtt (0-1), Az eset után hálóőrünket, Fehér Lilit ápolni kellett, de szerencsére tudta folytatni a játékot.

A bekapott gól nem fogta meg a csapatot, és hat perccel később sikerült is egyenlíteni. Legendás ment el a jobbon, centerezését Berencsi Boglárka állítgatás nélkül a hosszúba tekerte (1-1). Gólpassza után jobbszélsőnk közel járt a gólhoz is, de lövésére leért a kapus a rövid alsóba.

A 26. percben ismét Legendás készített elő, jobb oldali beadását követően a hosszún helyezkedő Balogh Mercédesz az átvétellel helyzetbe hozta magát, és a rövid sarokba lőtt (2-1).

A 30. percben a mérkőzés legszebb gólját lőttük. A saját tizenhatosunktól néhány húzásból a vendégek kapuja előtt voltunk, Berencsi remek indításával Legendás Lora lépett ki, kicselezte a kapust és az üres kapuba passzolt (3-1).

A félidő hajrájában is többször veszélyeztettünk, és még a szünet előtt sikerült meglőni a negyediket is. Berencsi és Legendás szinte lemásolta a harmadikat, ezúttal viszont a kapus mellett lőtte ki a hosszú alsót támadónk (4-1).

A fordulás után nyolc perccel megszerezhettük volna az ötödiket is. Berencsit buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyes mögé Zahár Flóra állt, de a jobbra vetődő kapus hárítani tudott.

A játékrész feléhez közeledve Kövy Elza és Mislai Fruzsina is gólt szerezhetett volna, ám előbbi nagy helyzetben hibázott, míg utóbbi kísérletét a gólvonal előtt álló védő kifejelte. A 72. percben a vendégek is kaptak egy jogos büntetőt. Fehér hiába ért bele a labdába, kitolta nem tudta (4-2).

Nem sokáig volt két gól a különbség, két minutummal a vendég találat után Berencsi adott mesteri labdát Pap Nórának, aki a tizenhatoson belülre érve a léc alá bombázott (5-2).

A ráadás első percében Pap feltette a koronát remek teljesítményére, a szögletet követően a kapus által röviden kiütött labdát kapásból a hálóba lőtte, beállítva ezzel a 6-2-es végeredményt.

Schrancz Balázs értékelése: - Az elején egy meg nem értés miatt gólt kaptunk, de a játék képét tekintve idő kérdése volt, mikor fordítjuk meg a mérkőzést. Nyomasztó volt a fölényünk az első félidőben, akár nagyobb arányú vezetéssel is pihenőre vonulhattunk volna. A második félidőben kicsit magunkra húztuk őket, ekkor nem tetszett a középpályás játék. De ebben az időszakban is voltak bőven lehetőségeink, de egy jogos büntetővel mégis közelebb tudtak zárkózni a fehérváriak. Az ötödik és a hatodik gólunkkal pedig végleg lezártuk az összecsapást. Örülök, hogy zsinórban a negyedik meccset nyertük meg, de nem dőlhetünk hátra, ugyanis az elkövetkezendő napokban két bajnoki is vár ránk, előbb Szombathelyen, majd Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 14:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

BUDAPEST HONVÉD U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok