HÍREK

Új szakmai igazgató az utánpótlás élén

2022-06-13

Új szakmai igazgató az utánpótlás élén

A 30 éves szakember az U19-es csapat vezetőedzőjeként is dolgozik majd.

A 2022-23-as idénytől kezdve új utánpótlás szakmai igazgató és U19-es vezetőedző dolgozik klubunknál. Könczey Zsolt néhány hónappal ezelőttig a Kelen SC-nél dolgozott, valamint június végéig tagja a magyar női labdarúgó-válogatott szakmai stábjának is.

A 2022-23-as idénytől kezdve új utánpótlás szakmai igazgató és U19-es vezetőedző dolgozik klubunknál. Könczey Zsolt néhány hónappal ezelőttig a Kelen SC-nél dolgozott, valamint tagja volt a magyar női labdarúgó-válogatott szakmai stábjának is.

Milyen szerepkörben dolgozik majd pontosan a jövőben az MTK-nál? Mi döntött klubunk mellett?
- Az MTK női labdarúgó szakágának utánpótlás szakmai igazgatója, valamint az U19-es együttes vezetőedzője leszek a következő idény kezdetétől. Amióta februárban hosszú idő után elhagytam a Kelen SC-t, folyamatosan tárgyalásban álltam a női labdarúgás legkiemelkedőbb klubjaival, az érdeklődésüket nagyon megtisztelőnek találtam. Végül azért döntöttem az MTK mellett, mert itt vázolták fel a legszimpatikusabb jövőképet, én pedig szeretek hosszútávon gondolkodni. Remek edzői stábokkal fogok együtt dolgozni és extramotivációként szolgál, hogy célunk az, hogy a klub ismét sikereket érjen el, valamint visszakerüljön arra a polcra, ahol korábban hosszú ideig megtalálható volt. Az sem mellékes szempont, hogy ennél a klubnál láthatóan támaszkodnak a fiatalokra, és törekvés van arra, hogy ez a filozófia a jövőben még inkább erősödjön.

Mi szerepel a hosszútávú koncepcióban?
- A legsürgősebb feladat a létszámok feljebb tornázása, persze úgy, hogy mindeközben továbbra is minőségi labdarúgókat neveljen ki az utánpótlás. Az első évben természetesen nem elvárható az U-bajnokságok megnyerése, nagyjából hároméves távlatban gondolkodunk, de ugyanilyen fontos, hogy közben be tudjunk építeni játékosokat a felnőtt együttes keretébe.

Említette, hogy a februárig a Kelen SC-nél dolgozott. Milyen szakmai életút során jutott el az MTK-ig?
- Aktív játékosként az NB II-es Vecsésig jutottam, de viszonylag korán visszavonultam és edzősködésbe fogtam. Több futsalcsapatnál, illetve megyei szintű gárdánál is dolgoztam, de a főállásom 2011 óta a Kelen SC volt, ahol kezdetben fiúkkal foglalkoztam. 2013-ban aztán egyszer egy kislány játszott a pályán, de nem akart beszállni a fiúk közé, viszont megígértem neki, hogy ha hoz még lányokat, tartok nekik edzéseket. Ebből alakult ki aztán a Kelen női szakága, ahol később 150-en is fociztak egyszerre. Idén februárban, 11 év után hagytam el a klubot, így már csak a felnőtt válogatottra koncentráltam, ahol Margret Kratz szövetségi kapitány asszisztens edzője voltam. Augusztusban kezdtük a közös munkát, akkor egy évben állapodtunk meg, ennek lejártával pedig most az MTK-nál folytatom edzői pályafutásom és remélem, hasonló vagy még komolyabb sikerek részese lehetek, mint az elmúlt mintegy egy évtized során!

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok