HÍREK

Új szakmai igazgató az utánpótlás élén

2022-06-13

Új szakmai igazgató az utánpótlás élén

A 30 éves szakember az U19-es csapat vezetőedzőjeként is dolgozik majd.

A 2022-23-as idénytől kezdve új utánpótlás szakmai igazgató és U19-es vezetőedző dolgozik klubunknál. Könczey Zsolt néhány hónappal ezelőttig a Kelen SC-nél dolgozott, valamint június végéig tagja a magyar női labdarúgó-válogatott szakmai stábjának is.

A 2022-23-as idénytől kezdve új utánpótlás szakmai igazgató és U19-es vezetőedző dolgozik klubunknál. Könczey Zsolt néhány hónappal ezelőttig a Kelen SC-nél dolgozott, valamint tagja volt a magyar női labdarúgó-válogatott szakmai stábjának is.

Milyen szerepkörben dolgozik majd pontosan a jövőben az MTK-nál? Mi döntött klubunk mellett?
- Az MTK női labdarúgó szakágának utánpótlás szakmai igazgatója, valamint az U19-es együttes vezetőedzője leszek a következő idény kezdetétől. Amióta februárban hosszú idő után elhagytam a Kelen SC-t, folyamatosan tárgyalásban álltam a női labdarúgás legkiemelkedőbb klubjaival, az érdeklődésüket nagyon megtisztelőnek találtam. Végül azért döntöttem az MTK mellett, mert itt vázolták fel a legszimpatikusabb jövőképet, én pedig szeretek hosszútávon gondolkodni. Remek edzői stábokkal fogok együtt dolgozni és extramotivációként szolgál, hogy célunk az, hogy a klub ismét sikereket érjen el, valamint visszakerüljön arra a polcra, ahol korábban hosszú ideig megtalálható volt. Az sem mellékes szempont, hogy ennél a klubnál láthatóan támaszkodnak a fiatalokra, és törekvés van arra, hogy ez a filozófia a jövőben még inkább erősödjön.

Mi szerepel a hosszútávú koncepcióban?
- A legsürgősebb feladat a létszámok feljebb tornázása, persze úgy, hogy mindeközben továbbra is minőségi labdarúgókat neveljen ki az utánpótlás. Az első évben természetesen nem elvárható az U-bajnokságok megnyerése, nagyjából hároméves távlatban gondolkodunk, de ugyanilyen fontos, hogy közben be tudjunk építeni játékosokat a felnőtt együttes keretébe.

Említette, hogy a februárig a Kelen SC-nél dolgozott. Milyen szakmai életút során jutott el az MTK-ig?
- Aktív játékosként az NB II-es Vecsésig jutottam, de viszonylag korán visszavonultam és edzősködésbe fogtam. Több futsalcsapatnál, illetve megyei szintű gárdánál is dolgoztam, de a főállásom 2011 óta a Kelen SC volt, ahol kezdetben fiúkkal foglalkoztam. 2013-ban aztán egyszer egy kislány játszott a pályán, de nem akart beszállni a fiúk közé, viszont megígértem neki, hogy ha hoz még lányokat, tartok nekik edzéseket. Ebből alakult ki aztán a Kelen női szakága, ahol később 150-en is fociztak egyszerre. Idén februárban, 11 év után hagytam el a klubot, így már csak a felnőtt válogatottra koncentráltam, ahol Margret Kratz szövetségi kapitány asszisztens edzője voltam. Augusztusban kezdtük a közös munkát, akkor egy évben állapodtunk meg, ennek lejártával pedig most az MTK-nál folytatom edzői pályafutásom és remélem, hasonló vagy még komolyabb sikerek részese lehetek, mint az elmúlt mintegy egy évtized során!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok