HÍREK

Újoncokkal is helytállt a női csapat

2015-05-17

Újoncokkal is helytállt a női csapat

Miután a bajnokság rájátszásának utolsó fordulójától függetlenül már biztos elsőként jutott a bajnoki döntőbe az MTK Hungária FC, Medgyes Péter vezetőedző a fiataloknak adott lehetőséget

A  – tavaszt, Szőcs Réka sérülése miatt végigvédő Varga Lucát leszámítva – megszokott kezdő tizenegyből csupán ketten, Nagy Alexandra és Gál Tímea lépett pályára kezdőként, míg négy fiatal játékos (Balázs Eszter, Tóth II. Alexandra, Malinovszky Cintia, Nyuzó Boglárka) a Ferencváros elleni mérkőzésen debütált az élvonalban.
Az MTK nem kezdett megilletődötten, a fiatalok úgy játszottak, mintha már rutinos felnőtt labdarúgók lennének. 
A 34. percben Gál Tímeát sérülés miatt le kellett cserélni, és egy perccel később megszerezte a vezetést, a legerősebb felállásában futballozó zöld-fehér gárda.
Fordulást követően sem változott a játék képe, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám a hetvenedik percig nem született újabb gól, akkor azonban második találatukat is megszerezték a hazaiak. 
A találkozó hajrájában Tamás Dóra és Tihanyi Tímea révén újabb újoncokat avatott az MTK Hungária FC, így a tét nélküli összecsapáson, összesen hatan mutatkozhattak be a legmagasabb osztályban, és kimondhatjuk: remek teljesítményt nyújtottak. 
Mindvégig partiban voltak bajnoki üldözőkkel, ráadásul akadtak ígéretes lehetőseik is, amelyek, ha bemennek, akkor nagy meglepetést okozhattak volna a Jet-Sol Liga rangadóján. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok