HÍREK

Utánpótlás: Két csapatunk is győzött a Puskás Akadémia FC ellen

2022-09-12

Utánpótlás: Két csapatunk is győzött a Puskás Akadémia FC ellen

Az U15 és az U17 idegenben, az U19 hazai pályán találkozott a felcsútiakkal.

Leány Országos U19, 4. forduló
MTK Budapest U19–Puskás Akadémia FC U19 1-5 (0-2)

Gólszerző: Almási (73.), illetve Nagy (21., 75.), Tóth (38.), Kovács (58.), Grönberg (65.)

Sárga lap: Kovács (30.), Harmat (41.), Széchenyi (73.)

MTK Budapest U19: Schvirján - Mislai, Galambos (Pára 46.), Bor, Herczik (Siposs 73.) - Kövy, Almási, Végh (Bezzeg 46., majd Petőfi 73.) - Csuhai, Tőzsér, Bánfi (Pozsár 46., majd Molnár 59.).

Könczey Zsolt vezetőedző értékelése: - Igyekeztünk jól kezdeni, a mérkőzés elején szerettünk volna gólokat szerezni, ez sajnos nem jött össze. Az ellenfelünk egyre magabiztosabbá vált, illetve tempóban sokszor megvertek minket. Alapvetően furcsa lehet, de nincs okom panaszra, a játékosok mindent megtettek becsülettel, én gratulálok nekik. Ellenfelünk előrébb tart nálunk, ezt látni kell, és fejlődni napról napra.

Leány Országos U17, 4. forduló
Puskás Akadémia FC U17–MTK Budapest U17 1-2 (1-0)

Gólszerző: Horváth (35.), illetve Borzák (60.), Szabó M. (85.)

Sárga lap: Krasznai (45.)

MTK Budapest U17: Kovács - Garda, Tassy, Fehér (Spéth 46.), Halász - Gávris, Kiss, Pára - Borzák, Gabona (Zsirka-Klein 48.), Szabó M.

Tóth Judit asszisztens edző értékelése: - Az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogyan terveztük, ezért nem lehetett más a célunk, mint hogy megnyerjük a mérkőzést. Ilyen szellemben kezdtük a találkozót, és az első félidő nagyobb részében a mi irányításunk alatt folyt a játék. Ellenfelünk mélyen védekezett, így nem volt sok területünk, de ennek ellenére voltak lehetőségeink, helyzeteink, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani. A második félidőben nagyobb fokozatra kapcsoltunk. Az utolsó pillanatig küzdöttünk a győzelemért, ezt mutatja az is, hogy a 85. percben szereztük a győztes gólt és fordítottuk meg az eredményt. A lányok bebizonyították, hogy az akarat és a szív mire képes. A csapatot dicséret illeti, mert felállt a padlóról és mentálisan is jó irányba tudott változtatni. Az idényben most lehetett a legjobban azt látni, hogy csapatként küzdünk és segítjük egymást.

Leány Országos U15, 4. forduló
Puskás Akadémia FC U15–MTK Budapest U15 0-5 (0-4)

Gólszerző: Kovács M. (3., 22.), Veres (29. - büntetőből), Lőrincz-Rainiss L. (32.), Farkas (64.)

MTK Budapest U15: Nagy (Árokszállási 65.) - Balogh (Kelemen 65.), Lőrincz-Rainiss R., Bellon, Bakos (Weszely 41.) - Puskás, Farkas P., Mikó (Steinbacher 41.) - Kovács M., Veres (Kéri 65.), Lőrincz-Rainiss L. (Molnár 60.).

Farkas Panna így látta a mérkőzést: - Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Az egész csapat összeszedett volt,az első perctől az utolsóig koncentráltunk. Fontos volt ez a mérkőzés számunkra, ez meg is látszott a játékunkon. Szép gólokat szereztünk, csapatként működve építettük fel a támadásainkat. Büszkék lehetünk magunkra.

Bakos Kamilla így vélekedett a találkozóról: - A bemelegítés során lassan járt a labda, nehézkesen indult a mérkőzés, fáradtan mozogtunk, de aztán mindenki kihozta magából a legjobbat. Szép támadásokat vezettünk, a középpálya a védelemmel egyetemben parádés volt. A kapusok is nagyon jól teljesítettek, a cserék is kiválóan szálltak be a játékba. Összességében élvezetes mérkőzés volt, gratulálok a csapatnak, hogy ilyen szépen és eredményesen játszott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 19:00 BUDAÖRSI VÁROSI STADION

BUDAÖRS

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok