HÍREK

Vereség az FTC ellen, a bronzéremért harcolhatunk

2023-05-20

Vereség az FTC ellen, a bronzéremért harcolhatunk

Csapatunknak nem volt esélye a bravúrra a címvédő otthonában.

Simple Női Liga, 22. forduló
FTC-Telekom–MTK Budapest 8-0 (4-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Molnár Réka (Dr. Gavalla-Kulcsár, Nyeste)

Gólszerző: Csányi (2.), Fenyvesi (14.), Szabó (16.), Papp (30.), Vágó (49., 66.), Ott (57.), Vas (77. - öngól)

Sárga lap: - 

FTC-Telekom: Bíró - Demeter, Csigi, Németh (Garcia 46.) - Barker (Ott 46.), Fenyvesi, Papp (Bradic 66.), Csányi, Szabó - Pusztai (Czellér 56.), Kiss-Zlidnis (Vágó 6.).

Játékos-edző: Vágó Fanny

MTK Budapest: Varga - Legendás (Bánfi 81.), Vas, Palama, Haraszti - Farádi-Szabó (Murár 63.), Bokor, Barkóczi - Csuhai (Vajda 46.), Zágor (László 78.), Vachter.

Vezetőedző: Makrai László

Szombaton délután a Simple Női Liga alapszakaszának utolsó fordulójában a tabella harmadik helyén álló csapatunk a listavezető FTC-Telekom otthonában lépett pályára.

Az Örökrangadón vezetőedzőnk a hosszabb ideje hiányzó, műtét után lábadozó Magyarics Zoé, valamint az elmúlt hétvégén már sérülés miatt nem bevethető Lyubov Gudchenko játékára nem számíthatott.

A találkozó még el sem kezdődött, máris cserélni kényszerültünk, Olivera Milunovic megsérült a bemelegítés során, így Barkóczi Bernadett volt ott az első perctől a pályán.

A hazaiak már a 2. percben megszerezték a vezetést, Fenyvesi ívelt a védők mögé, Csányi Diána pedig a kimozduló Varga mellett a hálóba lőtt (1-0).

A 10. percben Barker centerezését Pusztai fejelte fölé, majd Fenyvesi megpattanó lövésé vágódott szögletre. A 14. percben Fenyvesi Evelin kapáslövése már utat talált a hálóba, így növelték előnyüket a hazaiak (2-0).

Két minutummal később Szabó Viktória fejelte be a jobb oldali beadást, így már három gólosra nőtt a Fradi előnye (3-0). A 26. percben Csányi 18 méteres, középre tartó bombáját ütötte ki a léc alól Varga.

A 30. percben Papp Luca vállalkozott lövésre 28 méterről, középről, bombája a léc alá vágódott (4-0).

A 37. percben szép támadást vezettünk a bal oldalon, Vachter visszapasszolt labdáját Bokor lőtte kapura, Bíró védeni tudta a középre tartó próbálkozást.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, Csuhai nem jött ki a folytatásra, Vajda váltotta.

A játék képe a második játékrészre sem változott, a 49. percben Vágó Fanny fejjel vette be Varga kapuját (5-0).

Az 57. percben balról végezhettek el szögletet a hazaiak, Ott Eszter pedig a hálóba bólintott (6-0). A 66. percben Vágó fordult be, és lőtt bal alsóba (7-0).

A 69. percben Legendás próbálkozott távolról, Bíró védeni tudta a lövését. A 77. percben Vas Hajna csúsztatott bele szerencsétlenül a labdába, ezúttal is szöglet után kaptunk gólt (8-0 - öngól).

A hajrában újabb gól már nem született, így súlyos vereséget szenvedtünk az FTC-Telekom otthonában.

Az eredmény azt jelenti, hogy csapatunk a bronzéremért léphet pályára. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban az alapszakaszt negyedikként záró Puskás Akadémia FC lesz az ellenfelünk, a helyosztó első találkozóját mi vívjuk hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok