HÍREK

Vereség az utolsó hazai bajnokin

2021-11-13

Vereség az utolsó hazai bajnokin

Csapatunk a ráadásban kapott góllal szenvedett vereséget.

Simple Női Liga, 11. forduló
MTK Budapest-Astra-Activtek HFC-Üllő 0-1 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Újhelyi Tamás (Balla, Gecsei)

Gólszerző: Szakonyi (90+2.)

Sárga lap: Boyle (45.), Vachter (90+2.) illetve Török (84.)

MTK Budapest: Varga - Vajda, Curless, Boyle, Pinczi - Nagy Virág, Bokor (Farádi-Szabó 84.), Stefán, Legendás (Palkovics 66.) - Vachter, Milunovic.

Vezetőedző: Farkas Attila

Astra-Activtek HFC-Üllő: Török - Rozmis, Véninger, Király, Nádudvari I Anna - Vidács, Vicsek, Erdész (Dencz 90+3.) - Szakonyi, Gelb (Kós 77.), Árvay (Szennai 88.).

Vezetőedző: Bene Ferenc

Szombat délután idei utolsó hazai mérkőzését játszotta csapatunk a Simple Női Ligában. Ellenfelünk az Astra-Activtek HFC-Üllő volt, akikkel ősszel már találkoztunk, és fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyertünk idegenben.

A találkozó mezőnyjátékkal indult, az első kapuralövésre az 5. percig kellett várni, akkor Erdész veszélyes helyről érkező szabadrúgását magabiztosan fogta Varga. A 17. percben szép összjáték után Gelb lőtt 20 méterről, Varga pedig bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

A 33. percben Milunovic indította kiválóan Nagy Virágot, akinek lövésébe viszont az utolsó pillanatban belevetődött egy védő. Hét minutummal később a felszabadítást követően Bokor elé került a labda, távoli bombája a háló tetején landolt. Egy perccel később Stefán centerezett a tizenhatoson belülről, a menteni igyekvő védő testéről pedig a rövid kapufára pattant a játékszer.

A 45. percben Vicsek lövése Curless kezére pattant a a tizenhatoson belül, Szakonyi balra menő büntetőjét viszont Varga remek vetődéssel kitolta, így 0-0-al vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően is a küzdelem jellemezte a mérkőzést, a 60. percben Király szabadrúgása jelentette az első veszélyt, Varga ezúttal is a helyén volt. A 66. percben Milunovic tartotta meg remekül a labdát, lefordult védőjéről, kísérletét üggyel-bajjal szögletre tolta Török.

A 84. percben Vachter lőtt kapásból 23 méterről, bombája alig kerülte el a bal sarkot. Az utolsó percekben is mentünk előre a győzelemért, mégis a vendégek szerezték meg a győzelmet jelentő gólt a 92. percben Szakonyi Emese révén, aki jobbról nagy gólt lőtt a léc alá (0-1).

Az esztendő utolsó bajnoki mérkőzését Felcsúton vívjuk, november 20-án 14 órakor a Puskás Akadémia FC vendégei leszünk.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - A kreativitás hiánya és a rossz helyzetkihasználás miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát. voltak helyzeteink és egy kapufánk is. Ez már Murphy törvénye, hogy a legvégén ellenfelünk talál a kapuba, mellyel diadalmaskodik. Meg kell tanulniuk a lányoknak, hogy ebben a bajnokságban már nem olyan a helyzet, mint a korábbi években. Itt már nincsenek hét, nyolc gólos sikerek, minden összecsapáson komolyan meg kell küzdeni a három pontért, és 90 percben keresztül koncentráltan kell játszani. Gratulálok az Astrának. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 19:00 BUDAÖRSI VÁROSI STADION

BUDAÖRS

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok