HÍREK

Vereség Győrben

2022-03-27

Vereség Győrben

Csapatunk három góllal kikapott az idegenbeli rangadón.

Simple Női Liga, 14. forduló
ETO FC Győr–MTK Budapest 3-0 (1-0)

Győr, ETO Stadion
Vezette: Sipos Katalin (Vad, Tóth, Kovács)

Gólszerző: Rácz (25.), Nagy Lilla (52.), Pinczi (90. - öngól)

Sárga lap: -

ETO FC Győr: Samson - Öreg, Kovács, Nagy Fanni, Németh - Rácz (Korsun 89.), Keene (Savanya 46.), Luijks (Oláh 80.) - Nagy Lilla, Süle (Vida 71.), Cameron.

Szakmai vezető: Dörnyei Balázs

MTK Budapest: Erős - Nagy Virág, Vas (Boyle 70.), Pinczi, Cremer (Haraszti 70.) - Taylor, Bokor, Stefán - Vachter, Csuhai (Vajda 56.) - Milunovic.

Vezetőedző: Farkas Attila

A Simple Női Liga második tavaszi fordulójában a tabella második helyén álló csapatunk a harmadik ETO FC Győr otthonába látogatott vasárnap délután. Farkas Attila nem változtatott a DVTK elleni kezdőcsapaton, ugyanaz a tizenegy játékos volt ott az első perctől a pályán, mint a miskolciak ellen.

A rangadót remekül kezdtük, Vachter Fanni révén a jobb oldalunkon többször is zavart tudtunk okozni a győriek védelmében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 3. percben Vachter és Taylor összjátéka után utóbbi gurított középre, de a Csuhai nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

Az első hazai lehetőségre a 11. percig kellett várni, akkor kissé kiszorított szögből Nagy Lilla találta el kívülről a bal kapufát. A 18. percben labdát veszítettünk a tizenhatosunk előterében, de Rácz 20 méteres lövése a jobb alsó mellé ment.

A 25. percben kicsiben elvégzett szöglet után Németh centerezett, a berobbanó Rácz Zsófia pedig Vast megelőzve a kapuba pörgetett, mellyel megszerezte a vezetést a vendéglátóknak (1-0).

A 28. percben Luijks középről elvégzett szabadrúgása szállt fölé, majd Taylor 13 méteres lövésével veszélyeztettünk, de az ukrán válogatott kapus, Samson védeni tudott. Két perccel később Nagy Lilla tüzelt a lekészítés után, de Erős vetődve védett. A 32. percben Milunovic lőtt védője szorításában a tizenhatoson belülről, de a rövid sarok mellé.

Az első játékrész utolsó tíz percében mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, egyedül Cameron lövése jelentett veszélyt az utolsó percben, melyet Erős szögletre tolt a jobb alsónál.

A fordulást követően hét perccel Cameron lépett ki ziccerben, próbálkozását Erős még védeni tudta, Nagy Lilla viszont az üres kapuba továbbított (2-0).

A bekapott gól után vezetőedzőnk változtatott, Csuhait váltotta Vajda, aki elfoglalta a jobbhátvéd pozícióját, így Nagy Virág előrelépett a támadósorba.

Az 59. percben Nagy Lilla lőtt jobbról, 14 méterről, Erős leért a lapos kísérletre. A 64. minutumban Stefán játszott össze szépen Vachter Fannival, támadónk 15 méteres tekerése elkerülte a hosszú sarkot.

A 67. percben remek indítást kapott Nagy Lilla, eltolta a kimozduló Erős és a kapus mellett is. A 76. percben Vachter adott be a bal oldalról, mely majdnem behullott a hosszú felsőbe.

A rendes játékidő utolsó percében Nagy Lilla adott be laposan jobbról, Pinczi nagyon szerencsétlenül ért bele, így a labda a rövid sarokban kötött ki (3-0), mellyel kialakult a végeredményt.

A következő fordulóban az FTC-Telekom otthonába látogatunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok