HÍREK

Veretlenek. Verhetetlenek?

2015-06-17

Veretlenek. Verhetetlenek?

Tökéletes mérleggel vezeti az MTK Hungária U17-es csapata a bajnokság rájátszását. Az utolsó fordulóban, szombaton, az ősi rivális Ferencváros gárdája lesz az ellenfelük. Mi más lehetne a cél, mint a szeplőtlenség megtartása?

– Természetesen győzni szeretnénk! - mondta Schumi Dorottya vezetőedző. – Nem nevezhető döntőnek a mérkőzés, mert a rájátszás szisztémája nem a felnőttekén alapul. Ugyan az alapszakaszt követően újabb kör következett, ám azt oda-visszavágós alapon teljesítettük. Nem rendeznek külön döntőt is.

– Mitől ilyen kiemelkedő az együttes a mezőnyből, az edző és a játékosok teljesítménye mellett?

– Rendkívül szervezett a klub felépítése. – kuncogott az edző. – Jó a csapat, jó a közösség. Nagy kerettel dolgozunk, szerencsés helyzetben vagyunk. Az NB II-es csapatba is betudtuk nevezni őket, mely erősebb, mint az U17-es bajnokság.

– Mi a cél: győzni, vagy minél több játékost adni a felnőtt keretbe?

– Mindkettő. Nagyon fontos, hogy minél teljesebb labdarúgókat képezzünk, akik erősíthetik a felnőtt együttest.

– Nem lehet egyszerű a folytonos csapatépítés.

– Ez mindig nehézség, hogy minden évben új csapatot kell építeni – így Schumi. – Ez újabb kihívás lesz. Most is sokan kiöregednek a 17 évesek közül. Amikor az alapszakaszt megnyertük, már Balázs Eszter, Kókány Regina, Nagy Alexandra és Vicsek Nóra, azaz négyen felkerültek az első keretbe. Ha még nem kapnak elég játéklehetőséget, ott lesz az NB II-es bajnokság, vagy valamelyik NB I-es csapatot fogják erősíteni.

– Tökéletes szezonvég: zárómeccs a Ferencváros ellen.

– Mindeképpen nyerni akarunk! – nyugtatta meg a szurkolókat a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok