HÍREK

Zajlik a munka az akadémián - Kialakult a szakmai stáb

2023-08-02

Zajlik a munka az akadémián - Kialakult a szakmai stáb

Több új szakember is csatlakozott klubunkhoz.

A nyári szünetet követően már mind a három akadémiai szekciós csapatunk edzésbe állt, és készül az új szezon kihívásaira. Fontos változás az utánpótlás élén, hogy a nyártól Rajkó Zoltán szekcióvezető irányításával zajlik a munka a fiataloknál.

- Összehangolt munka zajlik az utánpótlás csapataink között. Minden vezetőedző szorosan együttműködik az alatta és a felette lévő korosztályos edzőkkel. Tudatosabb kapcsolat került kialakításra a felnőtt csapattal, ahol kiemelt cél, hogy akkor kerüljenek fel utánpótláskorú játékosok az első csapat keretébe, amikor arra fizikálisan és mentálisan is felkészültek. Időről időre kiemelt tehetségeinknek lehetőségük van megmutatni tudásukat az NB I-es csapatunknál. Az infrastrukturális helyzetünk javulása révén a Salgótarjáni utcai Sportközpontban a lányok méltó körülmények között készülhetnek nap, mint nap. Nyártól már egyéni képzések is bekerültek a heti edzésprogramba, ahol lehetőség van mind az erősségeket fejleszteni, mind a hiányosságokat pótolni. A fiú szakággal együtt követjük az MTK filozófiáját a képzésünkben, azonban figyelembe vesszük azt is, hogy az akadémiai korosztályokban már másképp kell foglalkozni a lányokkal, mint a fiúkkal. Célunk, hogy olyan mentális játékosokat neveljünk, akik a pályán és a mindennapokban sem ijednek meg semmitől, hanem felkészülten állnak a rájuk váró kihívások elé. Fontos, hogy olyan karriertervet vázoljunk fel a lányainknak, amivel a sportban és a civil életben is boldogok és sikeresek is lehetnek. Kiemelt célunk valamennyi akadémiai korosztályban, hogy magas intenzitású edzéseink legyenek, ami segíti majd a beilleszkedésüket a felnőtt futball világába - nyilatkozta a utánpótlásban zajló munkáról és a célokról Rajkó Zoltán.

A szakmai stábban több változás is történt a tavalyi szezonhoz képest. Horváth Fruzsina, Nagy Alexandra és Tagyi Vivien személyében olyan edzők kezei alatt dolgozhatnak a fiatalok, akik korábban megjárták felnőtt csapatunkat, szerepeltek az élvonalban. Ismerik a felnőtt futballba vezető utat, ezeket a tapasztalataikat pedig át tudják adni a lányoknak a mindennapi munka során.

Szintén új szakemberként csatlakozott az MTK-hoz Malik Dóra (a képen), aki a korábban felsorolt edzőkhöz hasonlóan rengeteg rutinnal rendelkezik a felnőtt futballban.

A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is vezetőedzőként dolgozik a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián egykoron több éven keresztül pallérozódó Korozmán Norbert. Rajta kívül továbbra is az MTK-t erősíti Markó Melinda edző, Csizmók Adrienn kapusedző, Nagy Réka erőnléti edző és Bogdán Tünde masszőr.

A játékoskeretekben is történtek változások, a kiválasztásról így nyilatkozott Rajkó Zoltán szekcióvezető:

- Ezen a nyáron kimondottan olyan játékosokat kerestünk, akikben megvan az elhivatottság, a szenvedély és a törekvés arra, hogy komolyan foglalkozzanak a labdarúgással. A tehetség nem minden esetben elég, elengedhetetlen a szorgalom és a kitartás, ahhoz, hogy egy játékos sikeres legyen; mi ehhez biztosítunk szakmai hátteret a kiválasztásra kerülő játékosoknak. Az akadémia mellett kiemelt szerep jut a pre-akadémiának is, ahová egyre több játékos érkezik. A gyerekek már itt megismerhetik az MTK filozófiáját és minél előbb sajátítják el ezeket az alapokat, annál könnyebben tudnak az akadémiai rendszerbe illeszkedni, és sikeresen csatlakozni a kiemelt korosztályos csapatokhoz. Toborzó programunknak köszönhetően, az idei szezonban újonnan létrehozott U10-es és U12-es leánybajnokságokban is indulnak csapataink, emellett természetesen folytatjuk a nagyon sikeres iskolai programunkat.

- Mostanra már mindenki felismerte, hogy az akadémiai képzés minősége meghatározó a felnőtt csapat szempontjából. Hosszútávú célunk, hogy minél több játékost adjon az utánpótlás az első csapat számára. Sok tehetséges játékosunk van, akiknek most kell megalapozniuk azt a tudást, amit később kamatoztatni tudnak. A korábbi évekkel ellentétben az állandóságra törekszünk, ezért olyan szakemberek kerültek a lányok mellé, akik elhivatottak a női labdarúgás fejlesztésében. Fontos kiemelni, hogy  elsősorban nem az eredményesség a fontos, hanem az egyéni fejlesztés. A felnőtt csapatba kerüléshez a játékosoknak készen kell állniuk technikailag, taktikailag, fizikálisan és mentálisan is, ehhez kell megteremteni az utánpótlásban a feltételeket. Alexandra, Fruzsina és Vivien személyében olyan szakemberek kerültek a szakmai stábba, akik korábban a felnőtt csapatunkat erősítették és szívügyük az MTK. Malik Dóri pedig egy nagyon tapasztalt edző, korábban a KISE teljes női szekcióját vezette. A munka már megkezdődött, nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk a lányoktól, azt gondolom, hogy a Rajkó Zoltán vezette akadémiai szekció alázatosságával és szenvedélyével hatékony és eredményes lehet a közeljövőben - nyilatkozta az akadémia fontosságáról és az új szakemberekről Pinczi Anita szakágvezető és szakmai igazgató.

A szakmai stáb felépítése az akadémián:
Szekcióvezető: Rajkó Zoltán
U19: Korozmán Norbert vezetőedző, Tagyi Vivien asszisztens edző, videóelemző
U17: Nagy Alexandra vezetőedző, Markó Melinda asszisztens edző
U15: Malik Dóra vezetőedző, Horváth Fruzsina asszisztens edző
Kapusedző: Csizmók Adrienn
Erőnléti edző: Nagy Réka
Masszőr: Bogdán Tünde

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok