HÍREK

Elhoztuk a három pontot Szegedről

2023-03-25

Elhoztuk a három pontot Szegedről

Csapatunk Lyubov Gudchenko második félidőben szerzett góljával diadalmaskodott.

Simple Női Liga, 15. forduló
KÉSZ-St. Mihály-Szeged - MTK Budapest 0-1 (0-0)

Szeged, Szent Gellért Fórum
Vezette: Kalmár Petra (Majorné Nagy, Jakab)

Gólszerző: Gudchenko (62.)

Sárga lap: Malesevic (29.), Marcea (65.), illetve Legendás (44.), Farádi-Szabó (60.), Vajda (78.)

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos - Németh, Marcea, Farkas (Juhász 70.), Sajti - Nagy (Futaki 70.), Papp, Malesevic (Micic 77.), Knezevic - Balázs, Trbojevic.

Vezetőedző: Major László

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vajda, Palama, Haraszti - Barkóczi, Farádi-Szabó - Csuhai (László 76.), Milunovic (Bokor 87.), Gudchenko (Diramerján 90+3.) - Zágor (Tagyi 90+3.).

Vezetőedző: Makrai László

Szombat délután idei harmadik bajnoki mérkőzését játszotta felnőtt csapatunk a Simple Női Ligában. Ellenfelünk a hozzánk hasonlóan a tavaszt két győzelemmel kezdő KÉSZ-St. Mihály-Szeged volt idegenben.

A sorozatban harmadik hazai mérkőzését játszó szegediek ellen a sérült Vachter Fanni és Magyarics Zoé mellett az U17-es válogatottal a portugáliai Eb-selejtező minitornán szereplő Vas Hajna, Bánfi Gréta és Murár Viktória játékára sem számíthatott vezetőedzőnk.

A mérkőzést veszélyesen kezdték a vendéglátók, két komolyabb helyzetük is volt az elején, majd rendeztük a sorokat, több lövéssel is próbálkoztunk, de nem sikerült a hazai kapuba találni.

A fordulás után is kiegyenlített játék folyt a pályán, de két téli igazolásunknak köszönhetően sikerült megszerezni a vezetést. A 62. percben Zágor szép indítása után Lyubov Gudchenko volt eredményes (0-1). Fehérorosz válogatott támadónk harmadik tétmérkőzésen a második gólját szerezte.

A rendes játékidőben, illetve a nyolc perces ráadásban - bár mindkét oldalon akadtak lehetőségek - újabb gól már nem született, így csapatunk a harmadik tavaszi bajnoki összecsapását is megnyerte.

A három pont megszerzése mellett Diramerján Zsófia élvonalbeli bemutatkozásának is örülhettünk. U19-es együttesünk középpályása a hajrában pályára lépve, egy nappal 18. születésnapja előtt játszotta pályafutása első NB I-es mérkőzését!

Csapatunk a következő fordulóban az Újpest FC vendége lesz április 1-jén, 15:30-kor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok