HÍREK

Fehérorosz válogatott játékost igazoltunk

2023-02-21

Fehérorosz válogatott játékost igazoltunk

Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását Lyubov Gudchenko.

Zágor Bernadett leigazolását követően ismét válogatott futballistával erősödött felnőtt csapatunk kerete, ugyanis az MTK Budapestnél folytatja pályafutását Lyubov Gudchenko.

A 30 éves fehérorosz támadó az FK Viktorya-86 Brest együttesénél kezdte karrierjét, majd több szezont eltöltött FK Nadezdha Sdjushor-7 Mogilev gárdájánál. 2017 nyarán először állt légiósnak, a litván FK Gintra játékosaként háromszor nyert bajnoki címet, majd 2020-ban hazatért az FC Dnepr Mogilev csapatához.

Új igazolásunk 2021-ben 26 gólt szerzett a fehérorosz élvonalban, mely újabb külföldi szerződést ért számára, 2022 februárjában az orosz élvonalban szereplő FK Zvezda 2005 Perm igazolta le, onnan csatlakozik most együttesünkhöz.

Gudchenko többször is pályára lépett a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, valamint folyamatosan tagja volt előbb a fehérorosz utánpótlás-, majd felnőtt válogatottnak. Új igazolásunk lehetőséget kapott a Szekszárdi WFC elleni edzőmérkőzésen, a 7-1-es győzelemből egy góllal vette ki a részét.

- Szerettünk volna igazolni egy rutinos támadót a csapatunkba, aki tudásával és hozzáállásával megfelelő példát mutat fiatal tehetségeinknek. Nagy dolognak tartom, hogy az orosz élvonalból érkezett hozzánk egy válogatott játékos. Reméljük góljaival és gólpasszaival segíteni tud minket céljaink elérésében - nyilatkozta Lyubov Gudchenko leigazolásáról Pinczi Anita szakágvezető és szakmai igazgató.

- Örülök, hogy a litván és az orosz bajnokság után újabb külföldi pontvadászatban próbálhatom ki magam. Fiatal átlagéletkorú csapathoz érkeztem, célom, hogy a gólok és gólpasszok mellett a rutinommal is segítsem az együttest. Az első benyomásaim nagyon pozitívak, örülök, hogy már az első edzőmérkőzésem gólt tudtam szerezni. Várom már a bajnoki rajtot - mondta a szerződés aláírását követően új igazolásunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok