HÍREK

Fölényes siker az Astra ellen, megvan a pályaelőnyünk a döntőre

2021-05-15

Fölényes siker az Astra ellen, megvan a pályaelőnyünk a döntőre

Együttesünk hét góllal nyert az üllőiek ellen, így hazai pályán kezdi az FTC-Telekom elleni finálét.

Simple Női Liga, 21. forduló
MTK Hungária FC–Astra-Alef HFC-Üllő 7-0 (1-0)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion
Vezette: Sipos Katalin (Baráth, Tóth)

Gólszerző: Pápai (23., 51., 82.), Stephens (54, 55.), Legendás (88.), Stefán (90.)

Sárga lap: Dikanova (19.), Csizi (61.), Vidovenyecz (64.), Rozmis (83.)

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth (Sain 78.), Boyle (Farádi-Szabó 66.), Curless, Pinczi - Bokor (Zahár 72.), Csányi, Kocsán - Legendás, Pápai, Stephens (Stefán 66.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas - Rozmis, Véninger, Csizi, Vidovenyecz (Király 79.) - Dikanova, Vidács, Vicsek (Erdész 57.) - Gelb (Nádudvari 74.), Kós (Szakonyi 57.), Sipos.

Vezetőedző: Szász Ferenc

A Simple Női Liga utolsó fordulójában listavezető együttesünk a negyedik helyen álló Astra-Alef HFC-Üllő csapatát látta vendégül. A kupadöntőt játszó gárdával a bajnokság során eddig kétszer találkoztunk, hazai pályán kétgólos hátrányból fordítva nyertünk 3-2-re, míg tavasszal idegenben 0-1-ről diadalmaskodtunk 2-1-re.

Tóth Mihály vezetőedző a hosszabb ideje hiányzó Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Olivera Milunovic, Németh Loretta ötös mellett Diószegi Fanni játékára nem számíthatott sérülés miatt.

Az első lehetőség előttünk adódott az 5. percben, Stephenst ugratták ki, a felszabadító kapus Pápaihoz passzolt, támadónk viszont 25 méterről mellé emelt. Hat perccel később Sipos lőtt távolról, Samu másodjára tudni fogni a labdát.

A 21. percben Stephens tálalt Pápai elé, csatárunk lövését vetődve tolta ki Farkas a bal sarokból. Három minutummal később megszereztük a vezetést, a szöglet után Csányi adott be jobbról, Pápai Emőke pedig a bal alsóba fejelt (1-0).

A 36. percben Stephens gurított középre, Legendás állítgatás nélkül lőtt, de Farkas hárítani tudott. A félidő hajrájára fordulva Szemán-Tóth centerezett, Stephens a hosszún fejelt, de Farkas ismét a helyén volt, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően hat percet kellett várni az első helyzetre, melyből gól is született. Pinczi kiváló indítása Pápai Emőkét találta meg, ő pedig átemelte a kapust (2-0).

Az 54. percben Natalie Stephens érkezett a hosszún és fejelte be a jobb oldali szögletet (3-0), majd egy minutummal később ismét amerikai csatárunk volt eredményes, miután higgadtan értékesítette a ziccert (4-0).

A 63. percben középpályás labdavesztés után Sipos került lövőhelyzetbe, de Samu védeni tudott. Kilenc perccel később Sipos lapos beadását Gelb rosszul találta el, így mellé ment a labda. A 75. percben Legendás került gólhelyzetbe, de hiába gurította el a kapus mellett, Csizi a gólvonalról menteni tudott.

A 82. percben Pápai megszerezte a mesterhármast, miután magabiztosan a hosszú alsóba lőtte a ziccert (5-0). Két perccel a vége Legendás Lora került is ziccerbe. melyet már góllal fejezett be (6-0). Az i-re Stefán Bernadett tette fel a pontot, aki a 90. percben beállította a 7-0-ás végeredményt.

Győzelmünk azt jelenti, hogy hazai pályán kezdjük a két győzelemig tartó finálét az FTC-Telekom ellen, melynek első összecsapására május 23-án (vasárnap) 17:15-kor kerül sor.

Tóth Mihály értékelése: - Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első játékrész nagyon kiegyenlített volt, ellenfelünknek több lehetősége is volt. Mi több helyzetet is elrontottunk a rossz utolsó passzok és a dekoncentráltság miatt. A szünetben felemeltem a hangomat, bár nem szoktam így tenni, most úgy tűnik bejött. A fordulás után elég nagy nyomást helyeztünk a vendégekre, teljesen megérdemelt a győzelmünk ilyen arányban is. Készülünk a döntőre.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok