HÍREK

Magabiztos siker, biztossá vált a bajnoki döntőnk

2021-04-17

Magabiztos siker, biztossá vált a bajnoki döntőnk

Csapatunk 3-0-ra nyert hazai pályán, mellyel négy fordulóval a vége előtt bebiztosította, hogy a szezon végén az aranyéremért játszhasson.

Simple Női Liga, 17. forduló
MTK Hungária FC–KÉSZ-St.Mihály FC 3-0 (3-0)

Budapest, BKV Előre Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Bognár Réka (Baráth, Kovács)

Gólszerző: Pápai (17.), Diószegi (20.), Kocsán (29.)

Sárga lap: Bokor (42.) illetve Skoric (82. - pályán kívül)

MTK Hungária FC: Samu - Legendás, Szemán-Tóth, Bokor (Farádi-Szabó 70.), Pinczi - Csányi, Stefán (Stephens 58.), Kocsán - Mayer, Pápai, Diószegi.

Vezetőedző: Tóth Mihály

KÉSZ-St.Mihály FC: Skoric (Csontos 73.) - Juhász (Kiss-Lantos 44.), Sweatman, Savanya, Pilán - Boros, Koprena, Malesevic, Sajti, Kerekes (Tornyi 78.) - Török.

Vezetőedző: Jenei Péter

Listavezető együttesünk a Simple Női Liga 17. fordulójában a hatodik helyen álló KÉSZ-St.Mihály FC gárdáját látta vendégül. A legutóbbi hat bajnoki mérkőzését megnyerő gárdánk a bajnokságban legutóbb épp aktuális ellenfelünk ellen veszített pontot, tavaly novemberben 1-1 lett a végeredmény Makón.

Tóth Mihály vezetőedző a hosszabb ideje hiányzó Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Olivera Milunovic négyes mellett Németh Loretta, Opal Curless, Angela Boyle és Sain Anna játékára nem számíthatott sérülés illetve betegség miatt.

Az összecsapást mi kezdtük jobban, a 2. percben Kocsán került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, de a rövid sarok mellé bombázott. Nyolc minutummal később közel jártak a vezetéshez a vendégek, ám Kerekes próbálkozását hárította a remekül kimozduló Samu. A 11. percben Diószegi kapott remek labdát, de kísérlete elkerülte a bal alsót.

A 13. percben Csányi centerezett balról, a hosszún érkező Mayer lábát eltalálták, de a játékvezető sípja néma maradt. A 16. percben Pápai önzetlensége után Kocsán lőhetett, de a védők blokkolni tudtak. Egy perccel később már vezettünk, labdaszerzés után Pápai Emőke bombázott ballal a jobb felsőbe (1-0).

A gól után Török majdnem egyenlített, majd a kihagyott lehetőséget újabb találattal büntettük. Pápai tálalt Diószegi Fanni elé, aki kilőtte a rövid sarkot (2-0). Gyorsan ott lehetett volna a harmadik is, de gyönyörű Pinczi, Csányi összjáték után üggyel-bajjal menteni tudtak a védők.

A 29. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn, Szemán-Tóth kiváló labdája Kocsán Petrát találta meg, aki kicselezte a kapust és a léc alá lőtt (3-0). Hat perccel a félidő vége előtt Pápai vette célba a bal alsót, Skoric viszont vetődve hárított. A 43. minutumban Pápai került ismét helyzetbe, de lövése nem sokkal elkerülte a hosszú alsót, de így is magabiztos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően a vendégek előtt adódott az első ziccer, az 50. percben Kiss-Lantos egyedül vezette Samura a labdát, de feladta kapusunknak a játékszert. Közeledve az egy óra játékhoz mindkét kapu előtt felpörögtek az események, előbb Pinczi szabadított fel a kapunk torkából, majd a túloldalon Mayer és Pápai rontott nagy helyzetben.

Az utolsó negyedórára fordulva Kocsán lövését védte a csereként beálló Csontos, aki három perccel később Stephens közeli lövésénél is nagyot fogott. A hajrában még Diószegi lövését lehetett feljegyzeni, de az eredmény már nem változott.

Győzelmünkkel matematikailag is biztossá vált, hogy májusban bajnoki döntőt hívhatunk, mivel négy fordulóval a vége 13 ponttal előzzük meg a DVTK-t, melyet már nem lehet behozni.

Sok idő nem lesz a pihenésre, négy nap múlva, április 21-én, szerdán 16 órakor már jön is a következő találkozó, akkor Szombathelyen a Haladás-Viktória vendégei leszünk.

Tóth Mihály értékelése: - Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon nagy fölényt tudtunk demonstrálni, főleg az első félidőben. Nem volt könnyű az utóbbi két hetünk, több játékosunk szerdán tért vissza a válogatottól, illetve vannak sérültjeink és betegeink is. Voltak mentális problémáink is a hét második felében, de ezen tudtunk változtatni, ezt megmutatta a mérkőzés is. Több játékos nem a saját posztján játszott ma, de a csapat vevő azokra a  taktikai finomságokra, melyet kérek tőlük. Vasárnap pihenünk, hétfőtől pedig készülünk a szombathelyi meccsre, mert ott is jó eredményt szeretnénk elérni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok