HÍREK

Nagyot küzdöttünk, de pont nélkül maradtunk az FTC ellen

2022-11-19

Nagyot küzdöttünk, de pont nélkül maradtunk az FTC ellen

Csapatunk 0-2-ről egyenlíteni tudott, de végül nem szereztünk pontot.

Simple Női Liga, 11. forduló
MTK Budapest–FTC-Telekom 2-5 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Sipos Katalin (Jakab, Szabó, Bognár)

Gólszerző: Vachter (52. - büntetőből), Sipos (56.), illetve Papp (8.), Pusztai (10.), Szabó (60.), Bradic (81.), Csigi (85. - büntetőből)

Sárga lap: Vachter (64.), illetve Papp (50.), Csigi (51.)

MTK Budapest: Erős - Bánfi, Vajda, Palama, Pinczi - Farádi-Szabó, Barkóczi - Vachter, Milunovic (Csuhai 89.), Magyarics (László 89.) - Sipos (Vas 89.).

Vezetőedző: Makrai László

FTC-Telekom: Bíró - Barker (Bradic 67.), Demeter (Fishley 67.), Csigi, Németh. Szabó (Nagy 82.) - Papp (Ott 87.), Fenyvesi, Csányi - Pusztai (Czellér 67.), Vágó.

Játékos-edző: Vágó Fanny

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Liga 11. fordulójában a tabella harmadik helyén álló csapatunk a listavezető, tíz bajnoki mérkőzéséből tízet megnyerő FTC-Telekom gárdáját látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az 5. percben a vendégek előtt adódott az első lehetőség, Barker adott be jobbról, az érkező Pusztai fejesét azonban fogta Erős. Két perccel később Csányi ívelt a jobb oldalon érkező Barker elé, aki viszont a kapu fölé lőtt.

A 8. percben már megszerezték a vezetést a vendégek, Papp Luca vállalkozott lövésre 28 méterről, bombája pedig a jobb felsőben kötött ki (0-1).

Rögtön a gól után mi is helyzetbe kerültünk, de a kimozduló Bíró az utolsó pillanatban rávetődött a labdára az érkező Vachter előtt. A következő percben megduplázták előnyüket a vendégek, Vágó fordult le Palamáról, majd Pusztai Sára elé tálalt, aki a jobb alsóba lőtt (0-2).

A 19. percben Csányi tekert középről, 17 méterről, nem sokkal a léc fölé, öt perccel később pedig Barker próbálkozása pattant nem sokkal a kapu mellé a blokkoló Magyarics testéről. A 29. percben Pusztai játszott össze Szabóval, akinek tekerését vetődve fogta Erős a bal alsónál.

A 32. percben téves játékvezetői ítéletet követően szabadrúgáshoz jutott az FTC, Vágó csavarást nagy bravúrral kitolta Erős a bal felsőből. A félidő ráadásban még Vágó újabb szabadrúgása jelentett veszélyt, gól viszont ebből sem született.

A fordulást követően gyorsan helyzetbe kerültünk, Vachter adta be a szögletet balról, egy vendég védő belecsúsztatott, Sipos azonban centikkel lemaradt róla.

Az 51. percben Magyarics ment a bal szélen, becsapta védőjét, középre passzolt, Csigi pedig kézzel blokkolta Sipos lövését, így a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Vachter Fanni állt, és higgadtan a bal sarokba lőtt (1-2).

Négy perccel később már döntetlen állt az eredményjelzőn: Vachter megnyerte a Csigi elleni párharcot, a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd Sipos Lilla elé passzolt, aki közelről Bíró mellett a kapuba lőtt (2-2).

A 60. percben újra a vendégek kerültek előnybe, egy szöglet utáni kavarodást követően Szabó Viktória testéről pattant a labda kapuba (2-3).

A 71. percben közel jártunk az újabb egyenlítéshez, de Vachter lekészítése után Milunovic közeli lövését blokkolni tudták a zöld-fehér védők.

A folytatásban is mentünk előre a döntetlenért, gólt viszont Biljana Bradic révén az FTC szerzett a 81. percben (2-4).

A 85. percben kialakult a 2-5-ös végeredményt, miután a Nagy Viktória elleni szabálytalanságért befújt büntetőt Csigi Eszter lőtte a bal sarokba, Erős hiába mozdult jó irányba.

Csapatunk a következő fordulóban a Puskás Akadémia FC-t látja vendégül.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok