HÍREK

Őrült végjáték után döntetlen a Puskás Akadémia FC ellen

2022-05-07

Őrült végjáték után döntetlen a Puskás Akadémia FC ellen

Csapatunk a második félidő elején előnybe került, majd az utolsó percben egyenlített.

Simple Női Liga, 19. forduló
MTK Budapest - Puskás Akadémia FC 2-2 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Papp Ádám (Nagy, Dévai)

Gólszerző: Madrid (48.), Vachter (90.), illetve Mayer (66., 89. - a másodikat büntetőből)

Sárga lap: Pinczi (54.), Farádi-Szabó (70.), illetve Kovács Eszter (50.), Sinka (75.)

MTK Budapest: Varga - Vajda, Vas (Taylor 58.), Pinczi, Podolska - Bokor Blanka, Farádi-Szabó, Vachter - Nagy V. (Csuhai 87.), Madrid, Milunovic (Stefán 73.).

Vezetőedző: Farkas Attila

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Bokor Adrienn, Szemán-Tóth, Palakovics, Tuza - Sinka (Harmat 90.), Kovács Eszter, Tamók (Shurina 64.) - Mayer (Kovács Aida 90.), Sena, Diószegi.

Vezetőedző: Halászi Kinga

A tabella második helyén álló csapatunk az ötödik Puskás Akadémia FC-t fogadta az alapszakasz 19. fordulójában. A felcsútiakkal a bajnokság során két szoros mérkőzést vívtunk, hazai pályán 2-2-re végeztünk, míg idegenben 1-0-ra nyertünk.

A legutóbbi két találkozóját kapott gól nélkül megnyerő együttesünk remekül kezdte az összecsapást, már 29 másodperc után lövőhelyzetbe kerültünk, Vachter lapos lövése alig kerülte a bal alsót.

A folytatásban a vendégek próbálkoztak több alkalommal is, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek Varga kapujára. A 13. percben szép forgatás után Tuza vette célba a jobb alsót, de Varga vetődve szögletre ütötte a labdát.

A 22. percben Vachter kapura csavarta a bal oldali szöglet, mely után a háló tetején landolt a labda. Két perccel később Palakovics nem tudta megszelídíteni a passzt, ebből Milunovic kapura törhetett, lövését viszont Pongrácz kitolta.

A 35. percben igazi tűzijáték volt a kapunk előtt: előbb Mayer centerezéséről alig maradt le Tamók, majd Diószegi egy csel után a léc fölé bombázott.

Az első játékrész utolsó tíz percében egyik kapu sem forgott veszélyben, így 0-0-al vonultunk pihenőre.

A fordulást követően nem kellett sokat várni a vezető gólunkra: jobb oldalról érkező szabadrúgásunk után Ebony Madrid elé pattant a labda, aki a rövid alsóba lőtt (1-0). Két minutummal később támadónk duplázhatott volna, de Nagy centerezése után ziccerét Pongrácz lábbal védte.

A 60. percben Sena éles szögből leadott lövését tolta ki Varga, a szöglet után pedig Szemán-Tóth fejelt a bal alsó mellé. A 63. percben újabb hatalmas gólhelyzetünk maradt ki, Podolska lábáról Milunovic elé pattant a labda, ő viszont öt méterről, szemben a kapuval fölé lőtt.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 66. percben Mayer Zsófia lőtt a jobb felsőbe, mellyel egyenlítettek a vendégek (1-1).

A folytatásban sokáig nem találtak fogást egymáson a csapatok, majd jött egy őrült véghajrá. Előbb a 89. percben Mayer büntetőjével előnybe kerültek a felcsútiak (1-2), majd szinte a középkezdés után Vachter Fanni lövésé talált utat a jobb alsóba (2-2).

Egyenlítésünk után az eredmény már nem változott, így 2-2-re végeztünk hazai környezetben.

A következő fordulóban idegenben lépünk pályára, március 14-én a DVTK vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok