HÍREK

Ötgólos edzőmérkőzést játszottunk az FTC-vel

2021-02-06

Ötgólos edzőmérkőzést játszottunk az FTC-vel

Csapatunk 3-2-re kikapott a zöld-fehérektől. Góljainkat Kocsán Petra és Natalie Stephens szerezte.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC – FTC-Telekom 2-3 (0-2)

Budapest, BVSC Stadion, műfüves pálya

Vezette: Molnár Réka (Gordos, Urgyán)

Gólszerző: Kocsán (63.), Stephens (75.) illetve Marques (2., 72.), Cameron (42.)

MTK Hungária FC: Samu (Varga 46.) - Szemán-Tóth (Legendás 46.), Curless (Boyle 46.), Pinczi, Szili (Németh 46.) - Bokor (Farádi-Szabó 46.) - Mayer (Stephens 46.), Csányi (Stefán 46.), Vas (Pap 46.), Kocsán (Bokor 65.) - Milunovic (Pápai 46.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Nagy V. - Fenyvesi, Marques, Pusztai - Cameron, Vágó, Ivanusa.
Cserék: Barti, Czellér, Róth, Rőhberg, Brandon.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

A felkészülést január 18-án kezdő csapatunk szombat délután edzőmérkőzést játszott az FTC-Telekom gárdájával a BVSC Stadion műfüves pályáján.

Tóth Mihály vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte a próbajátékon lévő kapust, Samu Annát, valamint U19-es együttesünk két tehetségét, Szili Fláviát és Vas Hajnát is. Januárban kinevezett szakemberünk a hosszabb ideje hiányzó Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra és Szőcs Réka négyesen kívül Diószegi Fanni és Sain Anna játékára nem számíthatott sérülés miatt.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a 2. percben Vanessa Marques vette be a kapunkat (0-1). A 9. percben közel jártunk az egyenlítéshez, Mayer Zsófia ment el a jobb oldalon, de lövése nem sokkal elkerülte a hosszú alsót.

A 27. percben Bednar kapus kilépett a labdával a tizenhatoson kívülre, a megítélt szabadrúgást Csányi Diána lőtte rá, de tekerése középre ment, így védeni tudott a hálóőr. A félidő hajrájában újabb gólt szereztek a vendégek, Samu elsőre még nagyot védett, de a kipattanót Tiffany Cameron gólra váltotta (0-2).

A szünetben vezetőedzőnk kilenc helyen is változtatott, csak Kocsán Petra és Pinczi Anita futott ki a második játékrészre az első félidőben is játszók közül. Érkezett a szintén próbajátékon lévő amerikai Angela Boyle, a fiatalok közül pedig Pap Nóra, Stefán Bernadett, Legendás Lora és Pápai Emőke.

A második 45 percet mi kezdtük jobban, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Előbb az 58. percben Németh Loretta centerezett balról, Kocsán Petra viszont nagy helyzetben nem talált be. Öt perccel később viszont már igen, amikor Stefán kiváló jobb oldali szögletét bólintotta a hálóba (1-2).

A gól után is maradtunk támadásban, Németh lövését viszont védte a kapus. A 72. minutumban remek helyről kaptak szabadrúgást a vendégek, és Vanessa Marques a jobb alsó csavart (1-3).

Három perc múlva viszont jött is a válaszunk: Pápai remekül ugratta ki Natalie Stephenst, az amerikai csatár pedig kicselezte a kimozduló kapust és az üres kapuba passzolt (2-3).

Az utolsó 15 percben hiába próbálkoztunk, nem sikerült betalálnunk, így 3-2-re kikaptunk.

Tóth Mihály értékelése: - Sok poztívumot láttam a mai mérkőzésen, több dolgot is visszakaptam abból, amit az elmúlt három hétben gyakoroltunk. Az eredmény most egyáltalán nem érdekel, ezt elmondtam a lányoknak is. Támadásban sok biztató momentumunk volt, bízom benne, ezek a bajnokságban még markánsabban fognak megjelenni. Védekezésben voltak apróbb csúszások, ebben feltétlenül előre kell lépnünk. Eredetelig mindenki egy félidőt játszott volna, de Diószegi Fanni és Sain Anna kisebb sérülése miatt ez a terv borult. Több, az U19-es csapatban játszó futballistánk is lehetőséget kapott, ők is mindent megtettek. Nagyon jól dolgoznak a lányok, mindenkivel maximálisan elégedett vagyok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok