HÍREK

Tíz gólig meg sem álltunk a Kelen SC ellen

2021-05-01

Tíz gólig meg sem álltunk a Kelen SC ellen

Fölényes győzelmet arattunk a 19. fordulóban.

Simple Női Liga, 19. forduló
MTK Hungária FC–Kelen SC 10-0 (5-0)

Budapest, BKV Előre Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Bognár Réka (Deme, Dévai)

Gólszerző: Diószegi (17., 83.), Tatai Krisztina (31. - öngól), Kocsán (38. 40., 48., 85.), Pápai (44. - büntetőből, 68.), Csányi (52.)

Sárga lap: Ács (78.)

MTK Hungária FC: Varga - Legendás (Farádi-Szabó 55.), Szemán-Tóth, Curless (Boyle 46.), Pinczi - Csányi (Stefán 55.), Bokor, Kocsán - Mayer (Stephens 55.), Pápai, Diószegi.

Vezetőedző: Tóth Mihály

Kelen SC: Böröcz - Ács, Tatai Orsolya, Horváth, Haraszti - Tatai Krisztina, Terhes (Szanyi 46.), Árvay (Ramor 77.) - Balázs, Bernhardt (Herczik 64.), Gyenes (Tarpataki 64.).

Vezetőedző: Könczey Zsolt

A bajnoki döntőt megelőző utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzésén a sereghajtó Kelen SC-t fogadta listavezető csapatunk a Simple Női Liga 19. fordulójában. Aktuális ellenfelünk ellen a bajnokság során már két magabiztos sikert arattunk, hazai környezetben 5-0-ra, míg idegenben 7-2-re diadalmaskodtunk.

Tóth Mihály vezetőedző Demeter Réka, Olivera Milunovic, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Németh Loretta és Sain Anna játékára nem számíthatott, azonban visszatért eltiltása után Bokor Blanka, aki a kezdőcsapatban kapott helyet.

A találkozót a vendégek kezdték veszélyesebben, Gyenes már a legelején lövőhelyzetbe került, de nem talált kaput. Az első negyedóra végén Balázs került helyzetbe egy labdavesztés után, de fölé bombázott.

A kezdeti bizonytalanságok után fokozatosan vettük át a játék irányítását, és a 17. percben meg is szereztük a vezetést. Kocsán passzolt középre balról, Diószegi Fanni pedig a bal alsóba pörgetett (1-0). A 24. percben Bokor kiváló labdájával Csányi került helyzetbe, de lövését Böröcz szögletre ütötte. Négy minutummal később Legendás löketét fogta a kapus.

A 31. percben kettőre növeltük előnyünket, Mayer centezett jobbról, Tatai Krisztina pedig rosszul ért a labdába, mely a saját kapujába pattant (2-0). A 36. percben ismét Legendás lőtt, de bombáját kitolta a rövid felsőből Böröcz. A szögletből majdnem ott volt a harmadik, de Bokor helyzeténél ismét bravúrral mentett a hálóőr.

A 38. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn, Mayer adott be jobbról laposan, Kocsán Petra pedig gyönyörű mozdulattal, talppal a hálóba továbbította a játékszert (3-0). Két percre rá középpályásunk a tizenhatoson kívülről csavart a bal alsóba (4-0).

A szünet előtt még Pápai Emőke is betalált, miután higgadtan értékesítette a Csányi buktatásáért megítélt tizenegyest (5-0).

A második játékrész cserével indult, Angela Boyle érkezett Curless helyére. A 48. percben jött is az újabb gól, Pinczi tálalt Kocsán elé, aki becsúszva a kapuba pöckölt a kimozduló kapus mellett (6-0).

Az 52. percben Csányi Diána szerzett labdát, majd 30 méterről a kint álló kapus felett a hálóba lőtt (7-0). Három perccel később hármat is cserélt mesterünk, beállt Natalie Stephens, Farádi-Szabó Edina és Stefán Bernadett. Újabb két percre rá Pápai lőhetett ismét tizenegyest, de Böröcz fogta a középre tartó labdát.

A 62. percben Bokor lőtt felső lécet a szöglet után. Hat perccel később Pápai kapott remek labdát, majd éles szögből a jobb alsóba lőtt (8-0). A 74. percben meglehetett volna a mesterhármasa is, de remek egyéni akciója végén a kapusba bombázott.

A 83. percben Diószegi duplázta meg góljai számát (9-0), majd a 85. percben Kocsán a mesternégyesével kialakította a 10-0-ás végeredményt.

Folytatás az FTC-Telekom elleni idegenbeli rangadóval május 9-én, vasárnap 14:15-kor.

Tóth Mihály értékelése: - Nem kezdtünk jól, mely betudható annak, hogy a héten komoly edzésmunkát fektettünk a fizikális állapot fejlesztésére, mivel a döntőben szeretnénk a lehető legjobb állapotban lenni. Miután átestünk a holtponton, gördülékeny volt a csapatjáték, sok helyzetet alakítottunk ki és szebbnél szebb gólokat szereztünk. A cserék is sokat játszottak, igyekeztem mindenkinek minél több lehetőséget adni. A meccs elejét leszámítva maximálisan elégedett vagyok!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok