HÍREK

Utánpótlás: Gólgazdag mérkőzések a Puskás Akadémia FC ellen

2023-05-15

Utánpótlás: Gólgazdag mérkőzések a Puskás Akadémia FC ellen

Az U19 idegenben, míg az U17 és az U15 hazai pályán találkozott a felcsútiakkal.

Leány Országos U19, 25. forduló
Puskás Akadémia FC U19–MTK Budapest U19 3-0 (2-0)

Gólszerző: Petőfi (23. - öngól), Grönberg (40.), Tóth (71.)

MTK Budapest U19: Rónyai - Petőfi (Molnár E. 70.), Pára, Bor, Herczik - Almási (Siposs 70.), Végh (Farkas L. 70.), Bezzeg - Vajda, Erdei, Krizsán (Horváth L. 46.).

Könczey Zsolt vezetőedző értékelése: - Nagyon örültünk, hogy ilyen körülmények között tudtunk focizni, extra motiváció volt minden játékos számára. A füves talaj miatt nyilván másfajta terhelést is kaptak a játékosok és a második félidőre ez meg is látszott. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, ott tudtunk volna gólokat szerezni, ha picit jobban kijönnek az egyéni extra dolgok. Az egész mérkőzésen alapvetően nagyon szépen, jól játszottunk, még a játékvezető is elismerően beszélt rólunk a végén. A játékhoz gratulálok a csapatnak, élmény volt nézni.

Leány Országos U17, 25. forduló
MTK Budapest U17–Puskás Akadémia FC U17 4-5 (1-2)

Gólszerző: Farády (33.), Bánfi (65.), Borzák (81.), Gabona (84.), illetve Nagy N. (13., 57., 79.), Harmat (44.), Brekovszki (50.)

MTK Budapest U17: Hettiger (Schvirján 46.) - Garda, Kovács R. (Halász 27.), Bánfi, Farády (Csoma 60.) - Gávris, Kiss, Szabó M. -  Borzák, Zsirka-Klein (Walton 46.), Gabona.

Korozmán Norbert vezetőedző értékelése: - Nagyot küzdöttek a lányok, ilyen mélypontról felállni nem minden csapat tud. Tanulság, hogy szögletből nem szabad ennyi gólt kapni. Gratulálok a játékosaimnak, mert csapatként játszottunk. Sajnos ebből a meccsből nem mi jöttünk jól, de nem érdemeltünk vereséget.

Borzák Lilien így látta a mérkőzést: - Már az öltözőben látszódott, hogy motivált a csapat, és mindent meg fogunk tenni az utolsó percig. Annak ellenére, hogy sokszor kerültünk hátrányba nagyon küzdöttünk, de a végén pont nélkül maradtunk. A korábbi meccsekhez képest sokkal jobban megértettük egymást, ezáltal szép helyzeteket dolgoztunk ki, melyekből gólok születtek. Sajnos a szögleteket nem sikerült jól levédekeznünk, és ezekből három gólt is sikerült szereznie az ellenfélnek.

Leány Országos U15, 25. forduló
MTK Budapest U15–Puskás Akadémia FC U15 7-1 (6-1)

Gólszerző: Kovács M. (15., 37., 39.), Farkas P. (21., 26., 48.), Veres (29.), illetve Oleksza (16.)

MTK Budapest U15: Nagy B. (Árokszállási 41.) - Neumann, Lőrincz-Rainiss R., Bellon (Hubják 49.) - Balogh, Puskás (Steinbacher 41.), Bakos (Weszely 41.), Farkas P., Lőrincz-Rainiss L. - Kovács M. (Kelemen 58.), Veres (Molnár 49.).

Markó Melinda asszisztens edző értékelése: - A lányok a Puskás elleni meccset mindig egyfajta rangadónak fogják fel, ami szerintem egy nagyon jó dolog. Látszott rajtuk már a bemelegítésnél, hogy nagyon koncentráltak, egyben éreztem nagyon a csapatot. A mérkőzés előtt azt mondtuk nekik, hogy a cél a kombinatív játék kialakítása. Kijelenthetem, hogy jelesre vizsgáztak a lányok minden szempontból. Sikerült megszereznünk az előnyt, de rá pár percre egy egyéni hibát kihasználva kiegyenlített a Puskás. Ezután a lányok 110%-ra kapcsoltak és a félidő előtt már öt gól volt az előnyünk. Szebbnél szebb támadásokat vezettünk, és nagyon szép gólokat lőttünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy az elejétől koncentráltak és a meccs végéig tényleg egy csapatként működtek.

A triplázó Kovács Melissza így látta a mérkőzést: - Meglátásom szerint az egész csapat odatette magát a Puskás elleni meccsen. Már az első perctől kezdve mi uraltuk a mérkőzést, és úgy álltunk hozzá, hogy nyerni fogunk. Játékunk végig pörgős volt, sokat lőttünk kapura, ahogy azt kérték az edzők. Az ellenfél ritkán jutott át a félpályán, csak egyszer-kétszer tudtak kontrázni. Következő célunk, hogy a Ferencvárost is megverjük, ehhez viszont akarat és kitartás kell, ami - azt gondolom - megvan bennünk! 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok