HÍREK

Vereség a Győr ellen, a bronzéremért játszhatunk

2022-05-21

Vereség a Győr ellen, a bronzéremért játszhatunk

Nagy taktikai csatát hozó mérkőzésen egyetlen találat döntött.

Simple Női Liga, 21. forduló
MTK Budapest–ETO FC Győr 0-1 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Urbán Eszter (Majorné Nagy, Jakab, Bálint)

Gólszerző: Cameron (70.)

Sárga lap: Bokor (67.)

MTK Budapest: Varga - Nagy Virág, Vas (Magyarics 76.), Vajda, Pinczi, Podolska - Taylor (Madrid 76.), Farádi-Szabó (Palkovics 46.), Bokor - Vachter, Milunovic (Legendás 86.).

Vezetőedző: Farkas Attila

ETO FC Győr: Samson - Öreg, Kovács (Fél Alexandra 80.), Korsun, Savanya (Fél Patrícia 86.) - Nagy Fanni, Süle (Luijks 64.), Rácz - Vida (Nagy Lilla 80.), Cameron, Németh.

Szakmai igazgató: Dörnyei Balázs

Szombaton a Simple Női Liga alapszakaszának utolsó fordulójában lépett pályára a tabella harmadik helyén álló csapatunk a második ETO FC Győr ellen. A képlet egyszerű volt, amennyiben három pontot szerzünk, a fináléban lépünk pályára, bármely más esetben pedig a bronzcsatában.

Lendületesen kezdtük a mérkőzést, Vachter mindenkit lefutott a jobb szélen, beadását kifejelték a védők. A 4. percben Vida beadása okozott veszélyt, de Vajda ki tudta bólintani a labdát.

A mezőnyjátékkal folytatódó találkozó több kisebb lehetőséget hozott, nagy taktikai csata jellemezte a mérkőzést, nem tudtak fogást találni egymáson a csapatok. A 44. percben Vachter ismét a jobb oldalon kevergetett remekül, beadása Taylort találta meg, játékosunk viszont rosszul találta el a labdát.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, Farádi-Szabó helyére Palkovics érkezett a középpálya közepére.

Az 50. percben Németh lőtt a szöglet után, Varga másodjára fogta tudni a balos lövést. Egy perccel később Nagy Virág centerezett, Podolska hét méterről fölé lőtt.

A 68. percben Rácz végzett el szabadrúgást balról, veszélyes tekerése az oldalhálóban kötött ki. Két minutummal később Luijks lövése átkerült a hosszúra, az ott ólálkodó Tiffany Cameron pedig a hosszúba lőtt (0-1).

A 74. percben Taylor esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Az utolsó 15 percre két támadó, Madrid és Magyarics érkezett.

A hajrában mentünk előre, mindent megtettük, a 93. percben Legendás lövését védeni tudta Samson. Az eredmény azt jelenti, a bronzéremért játszhatunk a Haladás Viktória ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok