HÍREK

„Jöjjenek a fiatalok!”

2018-03-16

„Jöjjenek a fiatalok!”

Hummel-Smuczer Angéla visszavonult.

A tavaszi rajtra egy rutinos játékossal szegényebb lett női labdarúgócsapatunk, ugyanis korábbi csapatkapitányunk, Hummel-Smuczer Angéla úgy döntött, hogy számos sikerrel, bajnoki címmel, kupagyőzelemmel a háta mögött, 36 évesen lezárja aktív pályafutását.

– Már hosszabb ideje érlelődött bennem ez a döntés. A tavalyelőtti bajnoki döntőn keresztszalag-szakadást szenvedtem – már akkor gondolkoztam a visszavonuláson –, de nem akartam sérülten befejezni a pályafutásomat, ezért tértem még vissza. Mivel már nem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna, úgy éreztem, itt az ideje abbahagyni. Jöjjenek a fiatalok!

Angi 2009-ben szerződött a Feminától a Hungária körútra, és hat bajnoki címet ünnepelt az MTK Hungária FC színeiben. Részese volt a Bajnokok-Ligája sikereknek, főtáblás szerepléseknek, és Magyar Kupa győzelmeknek egyaránt.

– 2014-ben a Bajnokok Ligájában majdnem bejutottunk a legjobb tizenhatba, amikor a Neulengbach együttesétől, hosszabbításban kaptunk ki. Ez a legkedvesebb élményem, ami az együtteshez köt – igaz, kicsit keserédes, mert nem sokon múlott a továbbjutás.

Angi a jövőben a nemzeti tizenegy mellett videóelemzőként dolgozik, így nem szakad el teljesen a női labdarúgástól.

– Videóelemzőként a válogatottal kimehettem a ciprusi tornára, és ezt szeretném a jövőben is csinálni, tehát maradok a futball világában.

Szeretnénk méltóképpen, a pályán elbúcsúztatni egykori játékosunkat, így a rájátszás első hazai mérkőzése előtt köszöntjük Angit, a BVSC Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-22 16:30 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok