HÍREK

A címvédő ellen búcsúztunk a kupától

2022-12-03

A címvédő ellen búcsúztunk a kupától

A Simple Női Kupa 4. fordulójában csapatunk hazai pályán kapott ki az ETO FC Győrtől.

Simple Női Kupa, 4. forduló
MTK Budapest–ETO FC Győr 2-4 (0-3)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Vezette: Urbán Eszter (Hovanecz, Jakab)

Gólszerző: Vachter (58.), Csuhai (84.), illetve Herczeg (11.), Cameron (33.), Vajda (41. - öngól), Khimych (63. - büntetőből)

Sárga lap: Barkóczi (76.), illetve Sali 87.)

MTK Budapest: Varga - Bánfi (Vas 46.), Vajda, Palama, Pinczi (Haraszti 85.) - Farádi-Szabó - Vachter, Barkóczi (László 85.), Milunovic (Csuhai 76.), Magyarics - Sipos.

Vezetőedző: Makrai László

ETO FC Győr: Borók - Vida (Öreg 46.), Nagy, Kaziupa, Savanya, Németh - Süle (Malesevic 77.), Sali (Fél 90.) - Herczeg - Khimych, Cameron.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Szombaton pótolta csapatunk a Simple Női Kupa 4. fordulójából elhalasztott ETO FC Győr elleni mérkőzését, mely utolsó találkozónk volt a 2022-es évben.

A sorozat címvédője elleni összecsapás mezőnyjátékkal kezdődött, az első lehetőségre a 11. percig kellett várni, melyből gól is lett: Herczeg Andrea ívelte kapura a szabadrúgást balról, az ötös magasságából, Varga nem tudott hárítani a rövid saroknál (0-1).

A bekapott gól után aktívabb lett a játékunk, többször zavart tudtunk okozni a győri kapu előtt, de egyenlítenünk nem sikerült.

A 33. percben növelték előnyüket a vendégek, Herczeg indította Khimychet a bal oldalon, az ukrán támadó centerezését Tiffany Cameron lőtte a hálóba közelről (0-2).

A 41. percben Németh balról, szinte az alapvonalról adott be, Vajda Orsolya szerencsétlen mozdulattal ért bele, a labda pedig a saját kapunkba pattant (0-3).

Rögtön a gól után Vachter ívelt kapura a tizenhatoson kívülre, tekerése nem sokkal kerülte el a jobb sarkot.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, Bánfi helyére Vas érkezett a jobbhátvéd pozíciójára.

A második játékrészre jól jöttünk ki, Magyarics és Sipos révén lövőhelyzetbe is kerültünk az első 10 percben, de gól egyikből sem lett.

Az 58. percben Pinczi indította remekül Vachter Fannit, aki a rosszul kimozduló kapust okosan átemelte (1-3).

A 63. percben Tamila Khimych esett el Vas mellett a tizenhatoson belül, a sértett állt a büntetőt mögé, Varga jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani (1-4).

A 70. percben Nagy a kezénél rántotta le Milunovicot a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem fújt a sípjába.

A 79. percben Palama indította remekül Sipost, támadónk lövését kitolta Borók. A szöglet után Vajda fejelt, nem sokkal a jobb alsó mellé.

A 84. percben Barkóczi ugratta ki remekül Sipost, aki centrezett, az üresen érkező Csuhai Vivien pedig a kapuba passzolt (2-4).

Az utolsó percekben is mentünk előre a gólért, de nem sikerült betaláltunk, így búcsúztunk a Simple Női Kupától. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok