HÍREK

A lányok kiütötték a lilákat, és kilenc pont előnnyel vezetik a bajnokságot

2015-03-22

A lányok kiütötték a lilákat, és kilenc pont előnnyel vezetik a bajnokságot

UTE - MTK Hungária FC 0-5 (0-3) Gólszerző: Méry, Nagy, Herczeg, Kaján (2)

Az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszának utolsó előtti fordulójában Újpesten vendégszerepeltek listavezető, és a játéknapot százszázalékos mérleggel váró MTK-s lányok. A mai mérkőzést megelőzően a közvetlen üldöző Ferencváros otthon botlott az Astra ellen, így egyértelmű volt, hogy amennyiben nyer az MTK Hungária FC a Fóti úton, már kilenc ponttal vezetheti a bajnokságot a zöld-fehérek előtt.

A találkozó első góljára csak az első negyedóra végéig kellett várni, akkor Méry Rita mattolta a hazai védelmet. A következő találat egy perccel később született: az MTK színeiben Újpesten debütáló, román válogatott Herczeg Andrea remek kiugratását Nagy Lilla váltotta gólra. 

A harmincadik percben Herczeg már gólnál járt, miután lefutva a hazai védelmet, higgadtan fejezte be a támadást. 

Fordulást követően szinte csak az MTK előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám ma nem működött tökéletesen a helyzetkihasználás. Számos ígéretes helyzetet kihagytak, újabb gólt csak a 78. percben sikerült szerezniük Kaján Zsanett révén.

A végeredmény a 81. percben alakult ki, akkor Kaján elemi erővel bombázott 15 méterről a válogatott Bíró Barbara kapujába. 

Győzelmével az MTK Hungária FC már kilenc pont előnnyel áll az élen, megelőzve a Ferencvárost.. 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok