HÍREK

A szlovák bajnoki címvédő és listavezető ellen játszottuk a második felkészülési mérkőzésünket

2023-02-04

A szlovák bajnoki címvédő és listavezető ellen játszottuk a második felkészülési mérkőzésünket

Az első félidő nem hozott gólt, a Spartak Myjava a második játékrészben szerzett találatokkal nyerte meg az összecsapást.

Felkészülési mérkőzés
Spartak Myjava–MTK Budapest 3-0 (0-0)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vas, Vajda, Haraszti - Barkóczi - Murár, Végh - László, Milunovic, Csuhai.

Csereként pályára lépett: Erős (kapus), Tagyi, Mislai, Farádi-Szabó, Szabó M., Tőzsér, Diramerján.

Vezetőedző: Makrai László

Az Astra-Activtek HFC-Üllő elleni sikert követően szombat délután második edzőmérkőzését játszotta a bajnokság tavaszi folytatására készülő csapatunk. Ellenfelünk a szlovák bajnokság címvédője és listavezetője, a Spartak Myjava volt idegenben.

A Spartak Myjava tavaly nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében volt érdekelt, ahol a montenegrói Breznica Pljevlja elleni sikert követően a később a csoportkörbe is bejutó albán Vllaznia ellen szenvedtek 1-0-ás vereséget.

A találkozón vezetőedzőnk Vachter Fanni, Zágor Bernadett, Magyarics Zoé, Maria Palama, Bokor Blanka és Bánfi Gréta játékára sem számíthatott betegség, illetve sérülés miatt. Így a kezdőcsapatban kapott helyet a Simple Női Ligában ősszel debütáló Végh Adrienn, míg csereként pályára lépett az U19-es csapatunkban pallérozódó Diramerján Zsófia és a mindössze 14 éves Szabó Melissza is!

A műfüves pályán, szeles időben rendezett összecsapás első félidejében nem született gól, bár mindkét oldalon voltak kisebb-nagyobb lehetőségek.

A fordulást követően is akadtak gólszerzési lehetőségek mindkét kapu előtt, az egyik ilyen helyzetet pedig a 70. percben gólra váltott a Spartak Myjava, miután a jobb oldalról érkező beadást a hálóba pofozta a hazai játékos (1-0).

A bekapott gól után mentünk előre az egyenlítésért, de a hazaiak a 78. és a 82. percben is betaláltak, így 3-0-ra megnyerték az előkészületi találkozót.

A következő felkészülési mérkőzésünkre a MOL Fehérvár FC ellen kerül sor, a tervek szerint február 11-én, 16 órától az Ikarus BSE Sporttelepen.

Makrai László vezetőedző értékelése: - A felkészülés közepén, a legnehezebb héten került sor erre a mérkőzésre. Egyáltalán nem vagyunk frissek, az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Sok betegünk volt, több kulcsemberünk hiányzott, így viszont a fiatalok lehetőséget kaphattak, többek között az utolsó 30 percben a 14 éves Szabó Melissza is megmutathatta magát a felnőtt mezőnyben. Az eredmény ellenére hasznos edzőmérkőzést játszottunk egy Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező együttes ellen. Jobb helyzetkihasználással több gólt is szerezhettünk volna.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok