HÍREK

Ausztriában játszottunk felkészülési mérkőzést

2023-07-22

Ausztriában játszottunk felkészülési mérkőzést

Együttesünk a SoccerCoin USV Neulengbach vendégeként lépett pályára.

Felkészülési mérkőzés
SoccerCoin USV Neulengbach–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Katzelsdorf, Leithabach Arena
Vezette: Andreas Gwandner (Bauer, Gültekin)

Gólszerző: Schieder (11.), Kurz (48.)

SoccerCoin USV Neulengbach: Grabenhofer - Kittel, Brandl, Filsner - Rattenschlager, Kurz, Schieder, Stefancic, Rankovic - Panakova, Masinovic.

Kispad: Walzer, Reiterer, Schönbauer, Scharf, Schedl, Barabas.

Vezetőedző: Gerald Linshalm

MTK Budapest: Erős (Varga 60.) - László, Vas, Palama, Vajda - Barkóczi (Bokor 46.), Murár (Gávris 64.), Voila - Csuhai (Végh 64.), Zágor (Szabó M. 46.), Siklér (Krizsán 64.).

Vezetőedző: Makrai László

A szlovák bajnoki címvédő Spartak Myjava és az élvonalbeli KÉSZ-St. Mihály-Szeged után egy héten belül a harmadik edzőmérkőzését játszotta a Simple Női Liga augusztus második felében esedékes rajtjára készülő felnőtt csapatunk.

Ellenfelünk semleges pályán, az Alsó-Ausztriában fekvő Katzelsdorfban az osztrák élvonal legutóbbi szezonját negyedik helyen záró SoccerCoin USV Neulengbach volt.

A találkozó elején hamar vezetést szereztek a hazaiak, miután a Nathalie Schieder által 17 méterről elvégzett szabadrúgás a sorfalon irányt változtatva a bal alsóban kötött ki (1-0).

A szünetben két helyen változtatott vezetőedzőnk, Murár mellett elhagyta a pályán Zágor Bernadett, aki kedden a válogatottban lőtt gólt és adott gólpasszt Bosznia-Hercegovina ellen. Helyükre Bokor Blanka, valamint a 15. születésnapját hétfőn ünneplő Szabó Melissza érkezett.

A fordulást követően gyorsan megduplázta előnyét a Neulengbach egy távoli lövéssel Evelin Kurz révén (2-0), ezzel a találattal ki is alakult a későbbi végeredmény.

Az utolsó harminc percben több fiatal, Gávris Gabriella, Végh Adrienn és Krizsán Boglárka is lehetőséget kapott, értékes játékperceket szerezve a felnőtt mezőnyben.

Együttesünk legközelebb július 29-én, szombaton 11 órakor lép pályára, ellenfelünk a román aranyérmes FC Universitatea Olimpia Cluj lesz a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

Makrai László vezetőedző értékelése: - A válogatott összetartások és kiválasztók miatt nem egyszerű héten vagyunk túl! Pénteken tudtunk először teljes kerettel edzeni, a mai mérkőzésen több játékos kisebb sérülés miatt kevesebbet, vagy egyáltalán nem tudott pályára lépni. Így nem egyszerű az új játékosok beépítése, illetve az sem elhanyagolható, hogy a válogatott miatt más terhelést kapott a keret nagy része. Ez a mai meccsen meg is látszódott, mindkét félidő elején kaptunk egy-egy elkerülhető gólt. A frissesség még nem elvárható, viszont ezen kívül is van sok hiányérzetem. Dolgozunk tovább, most már teljes kerettel, az első bajnoki fordulóra kész leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok