HÍREK

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport arénájában rendezték a magyar futball I. Női Tematikus Szakmai Napját

2023-11-16

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport arénájában rendezték a magyar futball I. Női Tematikus Szakmai Napját

Az eseményen részt vett női szakágvezetőnk, Pinczi Anita is.

November 16-án, az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport arénájában rendezték a magyar futball I. Női Tematikus Szakmai Napját az Illés Akadémia és az NSÜ (Nemzeti Sport Ügynökség) szervezésében.

A kimondottan a női labdarúgás sportegészségügyi kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó előadássorozaton előadott Dr. Szelíd Zsolt, az UEFA és az MLSZ Orvosi bizottsági tagja; Dr. Gasztonyi Beáta és Tischler Fruzsina, az Illés Akadémia női együtteseinek munkatársai; Dr. Pelle Judit, a Puskás Akadémia női együtteseinek orvosa és Varró Tina, a Pro-Body munkatársa.

Az eseményen részt vett klubunk női szakágvezetője és szakmai igazgatója, Pinczi Anita, valamit több, az akadémián dolgozó szakember is.

"Remek kezdeményezésnek gondolom a Női Szakmai Napot. Jól összeszedett előadások voltak, kiváló vendégekkel. Orvosokat és egészségügyi szakembereket hallottunk, akik minden nap ezzel foglalkoznak és nagyon érezhető volt, hogy tapasztalati tudást adnak át. Az orvosi háttérről, a sérülések kezeléséről volt szó, hosszabban téma volt a bokaproblémák kezelése, az agyrázkódás kérdése, illetve az is, hogy hogyan és mikortól válik el a női és a férfi futball utánpótlás szinten, milyen testi különbségek vannak a sportolók között. Jó látni azt, hogy a szakma mellett ma már komoly figyelem hárul ezekre a kérdésekre, illetve többet tudtunk meg arról is, hogy milyen távlati célok vannak még a női labdarúgáson belül." - fogalmazott Pinczi Anita.

Az eseményről készült képgaléria IDE kattintva tekinhető meg!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok