HÍREK

Behúztuk a Puskás Akadémia FC elleni rangadót

2023-10-14

Behúztuk a Puskás Akadémia FC elleni rangadót

Siklér Kinga góljával 1-0-ra nyertünk a Pancho Arénában.

Simple Női Liga NB I, 7. forduló
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 0-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna
Vezette: Molnár Réka (Hegedüs-Baráth, Fontányi, Kalydy)

Gólszerző: Siklér (47.)

Sárga lap: Pataki (83.)

Puskás Akadémia FC: Dannback - Bokor Adrienn, Kovács Aida, Laine, Szemán-Tóth (Staier 46.) - Harmat (Kovács Eszter 46.) - Tuza, Sinka, Szarvas (Tamók 56.), Palakovics (Pécsi 74.) - Tóth (Zán-Fábián 46.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

MTK Budapest: Varga - László, Bokor Blanka, Palama, Pataki - Barkóczi (Dubuc 85.), Farádi-Szabó, Murár (Zágor 62.) - Mészáros (Vas 85.), Siklér, Voila (Végh 90+1.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga NB I 7. fordulójában a legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerő és a kupában továbbjutó csapatunk a tabellán egy hellyel és három ponttal előttünk álló Puskás Akadémia FC otthonában lépett pályára.

A Pancho Arénában rendezett rangadón Makrai László vezetőedző sérülés és betegség miatt Vajda, Legendás, Tenyei-Tóth és Csuhai játékára nem számíthatott, ott volt viszont a keretben három akadémistánk, Gabona Laura, Gávris Gabriella és Krizsán Boglárka is.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok. A 3. percben Voila forgolódott Mészáros centerezését követően, középről lőni is tudott, de a próbálkozást Dannback védeni tudta.

A 21. percben Sinka teremtett magának lövőhelyzetet, balról, 17 méterről kapura is bombázott, de a léc alá tartó löketet Varga hárítani tudta.

A 26. percben előttünk adódott nagy helyzet, Murár és Mészáros kevergetett a jobb oldalon, utóbbi a középen érkező Barkóczi elé passzolt, középpályásunk lövését azonban blokkolni tudta egy védő.

Fél óra játék után egy percen belül kétszer is távoli lövéssel próbálkoztak a vendéglátók, de Tuza és Palakovics sem talált kaput.

A félidő végén Siklér sarokkal vette célba Dannback kapuját, de célt tévesztett, így 0-0-al vonultunk szünetre.

A szünetben hármat is cseréltek a hazaiak, a vezetést mégis mi szereztük meg! A 47. percben Siklér Kinga két védő szorításában bele tudott pöckölni a labdába, ami Dannback mellett a hálóba gurult (0-1).

A gólunkat követően hasonló játék folyt a pályán, mint az első félidőben. Komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki egészen a hajráig.

A 76. percben Sinka veszélyesen ívelte a szabadrúgást jobbról a hosszú sarokra, ahol azonban két felcsúti játékos is lemaradt róla.

Három minutummal később fellazult a védelmünk, Staier üresen érkezett a bal oldalon, de a tizenhatoson belülről a rövid alsó mellé lőtt.

A 84. percben lezárhattuk volna a mérkőzést, Zágor indította a kontrát, Voila egy szép csel után Siklérhez passzolt, aki ziccerben rosszul vette át, így oda lett helyzet.

A 88. percben Voila gyönyörű csellel hozta magát lövőhelyzetbe, 18 méteres kísérletét Dannback vetődve kitolta a bal sarokból.

Az utolsó perceket sikeresen kivédekeztük, így elhoztuk a három pontot a Pancho Arénából és pontszámban beértük a Puskás Akadémia FC-t!

Együttesünk a következő fordulóban hazai pályán, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián fogadja a Budaörs gárdáját pénteken 19 órakor!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U17

VS

MTK BUDAPEST U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok