HÍREK

Bírja a terhelést

2014-12-22

Bírja a terhelést

Fogl Katalin még az Astra-Persecutor FC csapat játékosa volt, amikor komolyabban megsérült. Lábadozása során értesült az MTK Hungária FC-ben zajló remek szakmai munkáról, majd Medgyes Péterrel, a csapat vezetőedzőjével is személyesen értekezett, aki csak pozitív dolgokról mesélt a bájos játékosnak. Mindez elegendő volt Katának ahhoz, hogy úgy döntsön, az MTK-ban folytatja pályafutását. Nem bánta meg!

– Új játékosok érkeztek nyáron az MTK Hungária FC NB I-es keretébe, köztük Te is. Mennyire sikerült beilleszkedned?

– Úgy érzem, könnyen ment. Több jelenlegi csapattársammal szerepeltem korábban azonos együttesben, illetve a válogatottban, így sokukat ismertem már korábbról, akik segítettek a beilleszkedésben.

– Bajnoki címvédés és BL továbbjutás volt a cél az őszi szezon elején. Mekkora nyomást jelentett?

– Mivel az ország egyik legerősebb csapatához érkeztem, tisztában voltam vele, hogy itt lesz a legnagyobb elvárás, az eredményességet tekintve a csapat felé.

– Jól indult a Jet-Sol Liga, melynek őszi szezonját végül száz százalékosan zártátok. Minek köszönhető a siker?

– Valóban jó őszi szezont tudhatunk magunk mögött, ami annak tulajdonítható, hogy remek játékosállományunk van, és a szakmai stáb kiválóan készít fel minket a mérkőzésekre.

– Hogyan értékelnéd a saját eddigi teljesítményed?

– Az őszi szezonban sajnos kevesebb játéklehetőséghez jutottam, mivel súlyos sérülés után most kezdem visszanyerni az erőmet, de bízom benne, hogy az edzéseken nyújtott teljesítményemmel tavasszal többet játszhatok. 

– A hazai bajnokság mellett a BL-ben is lenyűgöző teljesítményt nyújtottatok, feljutottatok a főtáblára, ahol az osztrák SV Neulengbach ellen játszottatok. Hogyan élted, éltétek meg az oda és a visszavágó mérkőzést?

– Engem büszkeséggel tölt el, hogy fel jutottunk a BL főtáblájára. Szerettünk volna ott is kiugróan jó teljesítményt felmutatni, ami úgy érzem, sikerült is, még ha ezt az eredmény nem is tükrözte.

– Az őszi szezon melyik meccsére emlékszel vissza legszívesebben?

– Az osztrákoknál lejátszott bajnokok ligája visszavágó mérkőzésre gondolok vissza a legszívesebben, hiszen annak ellenére, hogy a továbbjutást nem tudtuk kiharcolni, úgy gondolom, mind a csapatnak, mind nekem jól ment a játék. Gólomnak is köszönhetően az esélyesebbnek tartott hazaiakat sikerült túlórára kényszerítenünk.

– Mit szólsz ahhoz, hogy három társad is kényszerpihenőn van?

– Mivel én is súlyos sérülésen vagyok túl, tudom, mekkora munka és milyen sok szenvedés vár a társaimra, aminek természetesen nem örülök. Remélem, minél hamarabb újra egészségesek lesznek a lányok.

– Mit várhatunk tavasszal?

– A szakmai stáb biztosan megfelelő alapozást tervez, aminek segítségével remélhetőleg a tavasz végén bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetünk. Minden erőmmel azon leszek, hogy ehhez én is hozzá járuljak. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok