HÍREK

Büntetőkkel nyertük a bronzcsata első mérkőzését

2023-05-27

Büntetőkkel nyertük a bronzcsata első mérkőzését

1-1 után Varga Luca volt a hős, folytatás szerdán Felcsúton.

Simple Női Liga, 3. helyért, 1. mérkőzés
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0) - büntetők után 2-1

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bálint Kata Tünde (Szabó, Juhász)

Gólszerző: Murár (87.), illetve Tuza (53.)

Sárga lap: Tamók (73.), Kovács Aida (90+2.)

MTK Budapest: Varga - Vajda (Murár 78.), Vas, Palama, Haraszti - Farádi-Szabó, Bokor Blanka (Barkóczi 70.) - Legendás, Milunovic, Vachter (Csuhai 46.) - Zágor.

Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Dannback - Bokor Adrienn, Szemán-Tóth, Palakovics, Tuza (Kovács Aida 67.) - Kovács Eszter, Sinka (Harmat 73.), Nagy - Tamók, Zán-Fábián (Diószegi 84.), Szarvas.

Vezetőedző: Halászi Kinga

Szombat délután a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián vette kezdetét a Simple Női Liga 3. helyéért zajló, az egyik fél második győzelméig tartó párharc csapatunk és a Puskás Akadémia FC között.

Az alapszakaszban negyedik helyen végző, a Simple Női Kupában döntőt játszó felcsútiak ellen vezetőedzőnk Magyarics Zoé és Lyubov Gudchenko játékára nem számíthatott, visszatért viszont az FTC-Telekom ellen a bemelegítés során megsérülő Olivera Milunovic.

A találkozó mezőnyjátékkal kezdődött, nem találtak fogást egymáson a csapatok. A 18. percben a vendégek találták el először a kaput, Nagy Lili középről, 23 méterről elvégzett szabadrúgását viszont simán fogta Varga.

Két perccel később sokkal nagyobb helyzet adódott Nagy előtt, de a szöglet utáni kavarodást követően középről, 8 méterről fölé bombázott.

A 37. percben Zán-Fábián az alapvonalról passzolt vissza Szarvashoz, a szélső tekerése azonban jócskán elkerülte a kaput.

A 39. percben Palama lőtt kapásból 14 méterről, bombája nem talált kaput. Mivel ez volt a játékrész utolsó helyzete, gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben egyet változtatott vezetőedzőnk, Vachter helyét Csuhai foglalta el a bal szélen.

A második félidő első lehetőségét gólra váltották a vendégek az 53. percben, Nagy ívelt a védők mögé, az előrehúzódó balhátvéd, Tuza Petra pedig nagy gólt lőtt a léc alá (0-1).

A bekapott gól után ritmust váltottunk, két perc alatt két lövésünk is volt, de előbb Milunovic a jobb alsó mellé lőtt, majd Zágor bombáját Dannback kiütötte a léc alól.

A 66. percben szép támadást vezettünk a bal oldalon, Csuhai centerezett, Legendás lekészített Milunovicnak, szerb játékost azonban nem talált kaput.

A 80. percben közel jártunk az egyenlítéshez, a beívelést követően ide-oda pattogott a labda, Vas viszont nagy helyzetben a bal sarok mellé fejelt.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért, melynek meg is lett az eredménye. A 87. percben Murár Viktória védőn megpattanó lövése a kapuban kötött ki (1-1).

A rendes játékidő után rögtön büntetők következtek, melyet mi kezdtünk, Milunovic a bal alsóba lőtt, míg Palakovics a jobb sarkot választotta. A második párban Murár kipókhálózta a jobb felsőt, míg Kovács Eszter sem hibázott. Zágor ugyanoda lőtte, ahova Murár, Szarvas gyenge kísérletét védte Varga! A negyedik párban Haraszti a jobb alsóba gurított, Kovács Aida lövését pedig fogta Varga, így megnyertünk az első meccset és 1-0-ra vezetünk!

A párharc második mérkőzésére május 31-én, szerdán 17 órakor kerül sor Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok