HÍREK

Csuhai Viviennel profi szerződést kötöttünk

2022-03-04

Csuhai Viviennel profi szerződést kötöttünk

A 19 éves játékos aláírhatta karrierje első profi szerződését.

Csuhai Vivien 2021 nyarán került klubunk kötelékébe, az U19-es csapat alapembereként 11 bajnoki mérkőzés 24 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, mellyel vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

A tehetséges támadó jó teljesítménye nem kerülte el felnőtt csapatunk, valamint az U19-es válogatott szakmai stábjának figyelmét sem. Csuhai két mérkőzésen - a DVTK és a Soroksár SC ellen - pályára lépett a Simple Női Ligában, a korosztályos nemzeti együttesben pedig februárban mutatkozott be a Szlovénia elleni mérkőzéseken.

A fiatal futballista karrierje most újabb mérföldkőhöz érkezett, aláírhatta ugyanis első profi szerződését.

- Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam életem első profi szerződését, és magamra hallgattam nyáron, amikor az MTK-ba igazoltam. A szerződés még motiváltabbá tesz, remek visszacsatolás, hogy jó úton haladok és az elvégzett kemény munkának megvan az eredménye. Örülök, hogy az első félévben olyan teljesítményt tudtam nyújtani, mellyel kiérdemeltem a profi szerződést - nyilatkozta a kontraktus aláírását követően Csuhai Vivien.

A 19 éves futballistát a céljairól is kérdeztük:

- Szeretnék ugyanezen az úton tovább haladni, jó teljesítményt nyújtani, ezért dolgozom minden nap. Tavasszal szeretnék még több lehetőségek kapni a felnőtt csapatban, meghatározó játékossá válni és szép sikereket elérni MTK-mezben. Nagy élmény volt, hogy bemutatkozhattam az U19-es válogatottban, célom, hogy a tavaszi Eb-selejtezőkön is a keret tagja legyek és gólokkal segítsem a klubcsapatomat és a nemzeti együttest egyaránt.

- Csuhai Vivien az ősszel mutatott teljesítménye alapján rászolgált arra, hogy profi szerződést kapjon az MTK-tól. Külön öröm, hogy egy olyan futballistával írtunk alá profi, aki hűséges a klubhoz, és tartja magát a korábbi szóbeli megállapodásunkhoz. Az MTK-t mindig is az jellemezte, hogy a fiatal, tehetséges játékosok megkapják a lehetőséget. Ez természetesen a jövőben sem lesz másképp, ugyanis szeretnénk még jobban a magyar fiatalokra támaszkodni, és az arra érdemeseknek esélyt adni. Ez a megállapodás pedig tökéletesen beleillik ebbe a sorba - nyilatkozta Csopaki István szakágvezető. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok