HÍREK

Diószegi duplázott, győzelemmel kezdtük a bajnokságot

2020-08-16

Diószegi duplázott, győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Nyáron szerződtetett támadónk mindkét félidőben betalált a DVTK otthonában.

Simple Női Liga, 1. forduló
DVTK–MTK Hungária FC 0-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 350 néző

Vezette: Valu Tibor (Dr. Gavalla-Kulcsár, Frindik)

Gólszerző: Diószegi (15., 46.)

Sárga lap: Palama (14.), Voila (77.), Oláh (87.) illetve Nagy Á. (41.)

DVTK: Schildkraut - Nefrou, Palama, Boros (Oláh 40.), Nagy, Balázs (Voila 50.) - Sandu, Vachter, Bradić - Kongouli (Vígh 71.), Barker.

Vezetőedző: Fórizs Sándor

MTK Hungária FC: Varga - Tóth, Demeter, Curless, Németh - Nagy Á. (Bokor 80.), Csányi, Kocsán (Stefán 90.) - Magyarics, Pápai (Legendás 77.), Diószegi.

Vezetőedző: Varga Attila

Szinte napra pontosan két hónap után játszottunk tétmérkőzést, a BL-indulás jogáért rendezett párharc mindent eldöntő összecsapása után ezúttal a bajnokság nyitófordulójában léptünk pályára.

A Simple Női Liga első körében rögtön rangadó várt ránk a DVTK otthonában. A fura időpontban, 11 órakor kezdődő bajnokin Varga Attila vezetőedző a hosszabb ideje maródi Olivera Milunovic, a kisebb sérüléssel bajlódó Pinczi Anita és Palkovics Nóra, valamint a betegséggel küzdő Brianne Cremer játékára nem számíthatott.

A miskolciakkal legutóbb májusban találkoztunk, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kiütéses, 5-1-es győzelmet arattunk. Vezetőedzőnk korábban elmondta, nagy hibát követnénk el, ha abból az összecsapásból messzemenő következtetéseket vonnánk le.

Nem is tettünk így, támadólag léptünk fel, melynek hamar meg is lett az eredménye. A 15. percben a nyáron szerződtetett Diószegi Fanni elé került a labda, ő pedig 18 méterről a hazaiak kapujába tekert (0-1).

Az első játékrész hátralévő részében újabb gól már nem született, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően gyorsan jött a második is, a 46. percben Csányi futott el remekül a jobb szélen, beadását pedig az üresen lévő Diószegi a hálóba fejelte (0-2).

A magabiztos vezetésünk után is volt lehetőségünk az előny növelésére - ahogy a hazaiakanak is a szépítésre - de újabb gól már nem született, viszont a győzelmünk így is megérdemelt.

A találkozó utolsó 15 percében Legendás Lora, Bokor Blanka és Stefán Bernadett is játéklehetőséget kapott kapott. 18 éves szélsőnk a második, 16 éves középpályásunk a negyedik, míg 17 éves középpályásunk az ötödik tétmérkőzésén lépett pályára a felnőttek között.

Csapatunk a bajnokság második fordulójában hazai pályán lép pályára, augusztus 22-én, szombaton 17 órától az ETO FC Győr együttesét látjuk vendégül a BKV Előre Stadionban.

Varga Attila értékelése: - Azzal a tervvel érkeztünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Lényeges volt, hogy lélektanilag fontos pillanatokban játszottunk jól és rúgtuk a gólokat. A második félidőben nekünk is voltak helyzeteink, de az ellenfelünknek is engedtünk komoly lehetőségeket, melyek szerencsére nem bosszulták meg magukat. Ennyi helyzetet a jövőben nem alakíthatnak ki ellenünk! A fura, korai kezdés ellenére a játékosok mentálisan erősek voltak, profi teljesítményük és hozzáállásuk eredményre vezetett.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok