HÍREK

Döntetlen a harmadik edzőmeccsen

2023-02-11

Döntetlen a harmadik edzőmeccsen

Csapatunk több helyzetet kidolgozott, de gólt nem tudott szerezni.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 0-0

MTK Budapest: Erős (Varga 60.) - Legendás (Bánfi 60.), Vas, Vajda, Haraszti - Farádi-Szabó (Tagyi 60.), Barkóczi - László (Magyarics 60.), Vachter, Murár - Zágor (Végh 46.)

Vezetőedző: Makrai László

Az Astra-Activtek HFC-Üllő és a szlovák Spartak Myjava után szombat délután harmadik edzőmérkőzését játszotta a Simple Női Liga márciusi folytatására készülő felnőtt csapatunk, az ellenfelünk ezúttal a MOL Fehérvár FC volt.

Az élvonalbeli gárda ellen támadólag léptünk fel, az első helyzetre a 9. percig kellett várni, de Zágor fejesét fogta a kapus. A 24. percben Barkóczi, három minutummal később pedig Zágor lőtt 26 méterről, mindkét próbálkozás középre ment, a vendégek kapusa védeni tudott.

Fél óra elteltével Zágor és Vachter próbálkozott, de a fehérvári kapus a helyén volt. A 34. percben Vachter balról, 17 méterről a hosszú alsóba csavarta a szabadrúgást, de odaért kapus.

A 36. percben Zágor játszotta tisztára magát a védők szorításában, de hatalmasat védett az ellenfél hálóőre, ahogy a félidő legvégén Vachter kapáslövését is megfogta.

A fordulás után Farádi-Szabó és a szünetben pályára lépő Végh vette célba a vendégek kapuját, de gól egyikből sem lett.

Az 59. percben Vachter járt közel a vezetés megszerzéséhez, de a bal alsóból kitolta lövését a kapus. A 60. percben négy helyen változatott vezetőedzőnk, Varga, Bánfi, Tagyi és Magyarics is beállt.

A 66. percben Bánfi pályára lépése után nem sokkal helyzetbe is került, de jobbról, kiszorított helyzetből fölé bombázott.

Az utolsó 25 percben sem változott a játék képe, de ekkor igazán nagy helyzetünk már nem volt, így 0-0-ra végződött a harmadik edzőmérkőzésünk.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Az elmúlt egy-két hét volt a legkeményebb a felkészülés alatt, látszódott a mai mérkőzésen is, hogy fáradtak vagyunk, nincs bennünk dinamika. Az ellenfél tizenhatosáig eljutottunk, onnantól viszont már hiányoztak a finomságok, elfogyott a koncentráció, de a felkészülés ezen szakaszában nincs ebben semmi meglepő. Kicsit megtörjük a felkészülést, szerdáig pihenőt kap a csapat, csütörtöktől folytatódik a munka, akkor már a válogatottakba meghívott játékosok nélkül. A bajnokság kezdetéig most már frissíteni és gyorsítani szeretnénk a csapatot, az utolsó edzőmeccseken pedig már úgy játszani, mintha bajnoki lenne. Emellett a fő hangsúly a helyzetek kialakításán és értékesítésén lesz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok