HÍREK

Döntetlen a román bajnok ellen

2023-07-29

Döntetlen a román bajnok ellen

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–FC Universitatea Olimpia Cluj 1-1 (0-1)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Gólszerző: Voila (52.), illetve Marcu (19.)

MTK Budapest: Varga - Vajda, Bokor, Palama, Pataki (Végh 46.) - Vas, Murár, Voila (Farkas P. 63.) - Csuhai, Zágor, Mészáros (Siklér 46.).

FC Universitatea Olimpia Cluj: Blazeh - Florentina, Botojel, Sigheartau, Pinzariu - Tabur, Johnson, Bumbar, Balaceanu - Marcu, Borodi.
Kispad: Brici, Neagu, Onet, Będę, Vincze.

Szombaton negyedik felkészülési mérkőzését játszotta az új szezonra készülő felnőtt csapatunk, ellenfelünk a román bajnok, BL-selejtezőre készülő FC Universitatea Olimpia Cluj volt a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

A találkozó mezőnyjátékkal kezdődött, az első lövés a 11. percben a vendégek előtt adódott, Marcu lőtt 18 méterről, Varga fogta a középre tartó labdát. Hat perccel később a félpályánál szereztünk labdát, a gyors ellentámadást Murár átlövése zárta le, amely ha nem sokkal is, de fölé ment.

A 19. percben Csuhai kapott remek indítást a jobb oldalon, a tizenhatoson belülre vezette, majd lőtt, de Blazeh kapus a rövidnél hárított. A következő támadás viszont már gólt hozott, Carmen Marcu került helyzetbe a túloldalon és lőtt a bal alsóba (0-1).

A 24. percben közel jártunk az egyenlítéshez, Vas lőtt laposan a bal oldalról, a vendégek védője a kapu torkából tudott felszabadítani.

A 36. percben gyönyörű támadást vezettünk, néhány húzásból a kolozsvári kapu elé értünk, az akciót Voila életerős átlövése zárta le, de a kapus bravúrral védeni tudott.

A félidő hajrájában előbb Voila kapura tartó beadása, majd Zágor átlövése jelentett veszélyt a vendégek kapuja előtt, de gól egyikből sem lett.

A fordulást követő percekben kétszer is egyenlíthettünk volna, előbb agresszívan labdát szereztünk az ellenfél tizenhatosának közelében, viszont Csuhai a védőn, veszélyesen megpattant beadását kitolta a kapus, majd Voila lőtt hat méterről, balról, ám Neagu önfeláldozó blokkal menteni tudott.

Az 52. percben azonban már meglett az egyenlítés, Csuhai adott be balról, a középen érkező Chrysanthi Voila pedig a kapuba fejelt öt méterről (1-1).

Az 55. percben formás támadást Csuhai próbálkozása zárta le, a vendégek kapusa vetődve hárítani tudott.

A második félidő 15. percében jutott el először a kapunkig a vendég együttes, Borodi nem túl erős tekerését fogta Varga.

A 71. percben - ekkor már a 14 éves Farkas Panna is a pályán volt - Siklér szép emeléssel a kapuba talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Hat perccel később hatalmas helyzetbe került a vendég együttes, de Balaceanu lövésénél Varga lábbal védett nagyot.

Az utolsó tíz percre fordulva Csuhai és Vajda kombinált jól a jobb szélen, előbbi tekerése nem sokkal kerülte el a rövid sarkot.

A hajrában Végh átlövése és Csuhai tekerése is veszélyes volt, de gól egyikből sem lett, így 1-1-re végződött a román bajnok elleni edzőmérkőzésünk.

Együttesünk legközelebb augusztus 5-én, szombaton 11 órakor lép pályára, ellenfelünk a cseh bronzérmes 1. FC Slovacko lesz Telkiben.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Biztató teljesítményt nyújtottunk, támadásban rengeteg olyan dolgot visszakaptam, amit gyakoroltunk. A védekezéssel is elégedett vagyok, mert körülbelül két nagy helyzete volt az ellenfélnek, sajnos abból egyet gólra váltottak. A felkészülés ezen hetében kapták a csúcsterhelést a lányok, nagyon fáradtak a játékosok, de nagyot mentek ma. Bebizonyítottuk, hogy tudunk focizni, ezt a teljesítményt kell majd átvinni a tétmérkőzésekre is. Ma két fiatal tehetségünk kapott lehetőséget egy BL-selejtezőre készülő csapat ellen, jó teljesítményt nyújtottak mindketten. Türelmesnek kell lenniük, dolgozniuk keményen tovább és akkor a jövőben komoly értékei lehetnek a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok